Kapalıçarşı'da dolar kuru yeniden 21 liranın üzerine çıktı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kapalıçarşı'da dolar kuru yeniden 21 liranın üzerine çıktı
Doviz.com
24.05.2023 11:38

Döviz kurları çarşamba günü yükselişini sürdürürken, Kapalıçarşı’da ise dolar kurunun 21 lira seviyesinin üzerine çıktığı görüldü.

Seçimin ilk turunun tamamlanmasının ardından bankalararası kur (interbank) ile Kapalıçarşı arasında hızla gerileyen makas ikinci tur seçimleri öncesinde yeniden açılmaya başladı.

Buna göre, dolar/TL bugün saat 11.30 itibarıyla 19,88 seviyesinden işlem görürken, Kapalıçarşı'da ise 21,35 seviyesinden fiyatlandı.

Euro/TL ise bankalarası işlemlerde 21,46 seviyesinden işlem görürken, Kapalıçarşı'da 22,95 seviyesinden fiyatlandı.

Seçim öncesi dolar kurunda hareketlilik devam ederken ekonomistlerin kura yönelik öngörüleri de artış gösterdi. Buna göre son tahmin de ekonomist Selçuk Geçer’den geldi.

Bugüne kadar paylaştığı kötümser senaryolarla dikkat çeken Selçuk Geçer, “Asgari ücretin yıllar içinde dolar bazında hikayesi” başlıklı videosunda doların küresel bazda değer kaybederken Türkiye’de yükselmeye devam edeceğini söyledi ve 35 TL seviyelerinin görülebileceği uyarısında bulundu.

İş dünyası temsilcisi Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar da döviz kurlarındaki belirsizlik ve faize erişim sorunlarının Türkiye ekonomisi için öncelikli sorun olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Bankalardan ihtiyacı olan dövizi toparlayamayan üyelerimiz serbest piyasanın yüksek maliyetli kurlarına maalesef mecbur kalıyor.

Artık krediler üzerindeki baskı hafifletilmeli, finansmana erişiminde zorlaştırıcı unsurlar ortadan kaldırıldığı gibi, kolaylaştırıcı uygulamalar hızla hayata geçirilmelidir.

Yüksek seyreden dış ticaret açığının ana nedeni ihracatın artırılamaması değil, ithalatta yaşanan aşırı artışlardır. Kurun şu an ki yerinin ve faizlerin piyasalar tarafından reel görünmemesi de, ekonomiye güvenin negatif olmasının en önemli sebebidir.”

Tıklayın: Bankacılık sektörü çıkmazda: Kredi kartıyla nakit avans çekiminde son durum

REKLAMI KAPAT X