Küresel piyasalarda tatil havası: Döviz kurlarında haftanın ilk rakamları

Okuma Süresi: 2 Dakika
Küresel piyasalarda tatil havası: Döviz kurlarında haftanın ilk rakamları
Doviz.com
25.12.2023 09:48

Noel tatili nedeniyle birçok piyasanın işleme kapalı olacağı haftaya dolar 29,1420 liradan, euro 32,1310 liradan başladı.

Serbest piyasada 29,1080 liradan alınan dolar, 29,1420 liradan satılıyor. 32,1290 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 32,1310 lira olarak belirlendi.

Cuma günü doların satış fiyatı 29,2160 lira, euronun satış fiyatı ise 32,2250 lira olmuştu.

Öte yandan geçtiğimiz hafta euro, Fed'in faiz oranlarının önümüzdeki aylarda düşürebileceğine dair artan beklentilerle satış baskısı altına giren ABD doları karşısında son dört ayın en yüksek seviyesine çıkmıştı.

Saxo Bank analistleri ise son açıklanan ekonomik verilerin 2024 yılında ABD'nin faiz indirimine gideceğine dair piyasa beklentilerini güçlendirmesiyle doların küresel çapta değer kaybettiğini söylemişti.

İLGİLİ HABER Euro, dolar karşısında son 4 ayın en yüksek seviyesinde Euro, küresel çapta satış baskısı altındaki dolar karşısında son 4 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Küresel piyasalarda tatil havası

Geçtiğimiz haftanın ardından Noel nedeniyle bugün ise Avrupa ve ABD başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde piyasalar kapalı olacak.

Buna göre Londra Borsası'nda 25 Aralık ve 26 Aralık günü Boxing Day (Hediyeleşme Günü) tatili nedeniyle işlem yapılmayacak.

Avrupa'nın önde gelen piyasalarınde Eurex'de 25 Aralık Pazartesi ve 26 Aralık Salı günü tüm türevlerde alım satım ve takas işlemleri yapılmayacak.

Euronext'te bağlı olan Amsterdam, Brüksel, Dublin, Lizbon, Milano, Oslo, Paris ve Atina, Madrid, Prag, Varşova ve Zurih borsalarında da 25 ve 26 Aralık tarihlerinde işlem yapılmayacak.

New York Borsası'nda (NYSE) ve Nasdaq'ta ise sadece bugün, 25 Aralık, tarihinde işlem yapılmayacak.

İskandinav borsaları, Kopenhag, Stokholm, Helsinki ve İzlanda ise hem bugün hem de yarın kapalı olacaklar.

Hong Kong Borsası da bugün ve yarın işlemlere kapalı olacak.

Yurt içinde piyasa katılımcıları ise sakin bir haftanın ilk işlem gününde Finansal Hizmetler Güven Endeksi verilerini takip edecek.

İLGİLİ HABER Deutsche Bank, dolar/TL’de 2024 sonu beklentisini açıkladı Deutsche Bank Ortadoğu ve Doğu Avrupa Araştırma Direktörü Christian Wietoska, TCMB'nin gelecek yılın son çeyreği itibarıyla faiz indirimlerine başlayabileceğini belirterek, 2024 sonuna ilişkin dolar kuru tahminlerini açıkladı.
REKLAMI KAPAT X