Sterlin haftalık kayıplarını geri almaya yöneldi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Sterlin haftalık kayıplarını geri almaya yöneldi
Doviz.com
09.12.2022 14:24

Sterlin/TL, haftanın başında yaşadığı değer kayıplarının ardından kayıplarını geri almaya yöneldi.

Sterlin/TL, haftanın ilk günlerinde 22,60 TL seviyesinin altına indikten sonra yükselişe geçerek, haftanın son gününde %0,15 artışla 22,8636 TL seviyesinden işlem görüyor

Sterlin/dolar, aylık bazda %8’in üzerinde değer kazandıktan sonra haftanın son gününde %0,15 artışla 1,2254 seviyesinden işlem görüyor

Dolar endeksi ise, bugün saat 14:15 itibarıyla %0,07 düşüşle 104,7201 seviyesinden işlem görüyor.

BoE'nin üç ayda bir gerçekleştirdiği enflasyon anketine göre, İngiliz halkının önümüzdeki bir ila iki yıl içinde enflasyon beklentileri yaklaşık son on yılın en yüksek seviyesine çıkarken, İngiltere Merkez Bankası'ndan (BoE) duyulan memnuniyet ise geriledi.

İngiltere'de tüketici enflasyonu ise, ekim ayında son 41 yılın en yüksek seviyesi olan %11,1'e ulaşarak, BoE'nin %2'lik hedefinin beş katından fazla bir değere ulaşmıştı.

BoE'nin ise yükselen enflasyon karşısında önümüzdeki para politikası toplantısında faiz oranlarını 50 baz puan daha artırarak %3,5'e yükseltmesi bekleniyor.

Ayrıca, kasım ayında İngiltere hükümeti, ülkeyi kemer sıkma dönemine götürecek Sonbahar Bildirisi'ni açıklamıştı. Bu bildiri halk tarafından olumlu karşılanmasa da, ülkenin para birimi üzerinde olumlu etki yarattı.

Credit Suisse stratejistleri de, sterlin/dolar kurunda yaşanan yükselişin daha da artmasını beklediklerini açıkladı.

Credit Suisse analisti David Sneddon, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Mayıs ayının en yüksek seviyesi olan 1,2668'e ve daha sonra 1,2758'e doğru ilerleme bekliyoruz." dedi.

REKLAMI KAPAT X