TCMB faiz artışına devam edecek mi?: Deutsche Bank'tan sürpriz tahmin

Okuma Süresi: 1 Dakika
TCMB faiz artışına devam edecek mi?: Deutsche Bank'tan sürpriz tahmin
Doviz.com
11.03.2024 17:11

Deutsche Bank, Türkiye’de enflasyon dinamiklerindeki kötüleşme nedeniyle politika faizi tahminini yukarı yönlü revize etti.

Deutsche Bank, mart ayındaki toplantıda 500 baz puanlık faiz artışının ‘yüksek ihtimal’ olduğunu belirterek, faizlerin yüzde 45’ten yüzde 50’ye çıkabileceğini söyledi.

Bloomberg HT'nin haberine göre, Yiğit Onay öncülüğündeki analistler, konuyla ilgili paylaştıkları notta ayrıca şunları paylaştı:

“Politikalar doğru yönde ilerliyor. Fitch’in son kredi notu artışı da ortodoks politikalara dönüşün bir yansıması. Ancak kısa vadede ekonomide zorluklar devam ediyor. Bunların arasında kalıcı enflasyonist baskılar ve bankanın net rezervlerindeki belirgin düşüş de var.

Yaklaşmakta olan yerel seçimler belirsizlik oluşturuyor. TL’deki değer kaybının döviz talebini artıracağı endişesi de var. Uzun vadede TCMB’nin son çeyreğe kadar beklemede kalmasını ve faiz indirimlerinin kademeli olmasını bekliyoruz. Yıl sonu politika faizi tahminimiz yüzde 45.”

İLGİLİ ANALİZ TCMB faiz artışına yeniden başlar mı? Dün açıklanan şubat ayı TÜFE verileri tüketici enflasyonunun şubat ayında hız kesse bile beklentilerin üzerinde açıklanırken bu durum TCMB’nin faiz artışlarına yeniden başlayıp başlamayacağı sorusunu akıllara getirdi.
İLGİLİ HABER Getiri yarışı kızıştı: Borsa, altın ve dolarda beklenti ne yönde? Yerel seçimlere üç hafta kala yatırımcıların aklındaki en kritik soru, bu dönemde hangi enstrümanın seçilmesi gerektiği. İşte uzmanların borsa, altın ve dolara ilişkin tahminleri..
İLGİLİ HABER Bakan Şimşek: Döviz piyasasındaki oynaklık geçici olarak görülmeli Bakan Şimşek, Fitch'in Türkiye'nin notunu yükseltmesine ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Döviz piyasasındaki oynaklık geçici olarak görülmeli" dedi.
Etiketler: TCMB faiz Deutsche Bank
REKLAMI KAPAT X