Wood&Co. dolar kuruna ilişkin beklentisini açıkladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Wood&Co. dolar kuruna ilişkin beklentisini açıkladı
Doviz.com
29.11.2023 15:59

Wood & Co. Türkiye'de gelecek birkaç yılda enflasyonist baskıların devam edeceğini ve TL'de değer kaybının sürebileceğini belirterek, dolar kuruna ilişkin tahminini açıkladı.

Wood & Co. analistleri Raffaella Tenconi ve Alessio Chiesa, negatif reel faiz nedeniyle TL'de zayıf seyir olacağı görüşünü paylaştı.

Analistler paylaştıkları konuyla ilgili notta, "TL'de kontrollü bir değer kaybı olduğu görülüyor. Bu da gelecek sene için kesin bir kısıtlayıcı politikanın olmadığı ve gelecek yıllarda kalıcı enflasyonist baskılar beklenirken enflasyonda yüzde 5 hedefinin gerçekçi olmadığına işaret ediyor" dedi.

Aralık ayında politika faizinin yüzde 42,5 ile zirve yapmasını ve birkaç çeyrek boyunca bu seviyelerde kalmasını bekleyen analistler ayrıca Dolar/TL 'nin gelecek sene ortalama 36,8'e yükseleceğini öngördü.

Notta, "Diğer yandan enflasyon 2024 ortalarına dek yüzde 70'e yükselecek, 2024 sonunda ise yüzde 40'lara gevşeyecek" ifadesine yer verdi.

Türk Lirası dolar karşısında ağustostan bu yana ise kademeli olarak yaşadığı kayıplarla toplamda yüzde 11 değer kaybetti.

Merkez Bankası ise haziran ayından bu yana politika faizini her toplantıda artırarak yüzde 8,5 seviyesinden yüzde 40'a kadar yükseltti. Böylece 2024 sonu enflasyon beklentisi baz alındığında 2021'den beri ilk kez reel faiz pozitif bölgeye döndü.

İLGİLİ HABER Dolar/TL’de tüm zamanların en yüksek seviyesi Dolar endeksi son 3 ayın en düşük seviyesine inerken, dolar/TL kademeli yükselişini sürdürerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.
REKLAMI KAPAT X