Akaryakıtta tabela değişti: Motorine büyük zam geldi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Akaryakıtta tabela değişti: Motorine büyük zam geldi
Doviz.com
13.02.2024 08:57

Motorinin litre fiyatında gece saatlerinden itibaren geçerli olacak şekilde artışa gidildi. İşte zam sonrası güncel akaryakıt fiyatları..

Akaryakıtta zamlara bir yenisi daha eklendi. Buna göre motorinin litre fiyatına gece saatlerinden itibaren geçerli olacak şekilde 2,59 TL zam yapıldı. 

Son zammın ardından bugünden itibaren geçerli olmak üzere İstanbul Avrupa yakasında motorinin litre fiyatı 44,29 TL’ye ulaştı.

Motorine yapılan son zammın ardından yılbaşından bu yana fiyatlar yüzde 18,5 artarken, seçimlerden bu yana bakıldığında ise motorin fiyatlarında yüzde 129 artış gerçekleşti.

Kaynak: Doviz.com – Akaryakıt Fiyatları

Benzin fiyatlarında bir değişikliğe gidilmez iken benzinin litre fiyatı 39,40 TL'de sabit kaldı.

Böylelikle motorine yapılan zammın ardından benzin ile motorin arasındaki makas da 5 TL'ye yaklaştı.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

İLGİLİ HABER Petrol fiyatları yeni haftaya düşüşle başladı Petrol fiyatları, geçtiğimiz haftayı yüzde 5 yükselişle tamamlamasının ardından yatırımcıların kâr satışlarına yönelmesiyle yeni haftanın ilk işlem gününde düşüş kaydetti.
REKLAMI KAPAT X