Akaryakıtta zam bilmecesi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Akaryakıtta zam bilmecesi
Doviz.com
30.01.2024 16:33

Benzin ve motorine bu gece saatlerinde 2 liranın üzerinde zam gelmesi beklenirken ekonomi yazarı Alaattin Aktaş, akaryakıt zamlarının bugün gündemden çıktığını söyledi.

Brent petrol ve dolar kurundaki değişimin ardından akaryakıtta zam furyası hızlanırken, bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde benzin ve motorine zam gelmesinin beklendiği bildirilmişti.

İLGİLİ HABER Akaryakıtta zam furyası: Benzin ve motorinde yeni zam beklentisi Motorine gece saatleri itibarıyla gelen zammın ardından benzin ve motorinde yeni bir fiyat artışı beklendiği bildirildi. İşte akaryakıtta beklenen yeni zam tutarları ve sektör temsilcilerinin petrol piyasasına ilişkin tahminleri..

Ekonomi yazarı Alaattin Aktaş ise dün gece motorine gelen 1,38 TL’lik zamdan sonra bir zammın da bu gece benzin ve motorine gelebileceği uyarısında bulunmuştu.

31 Ocak Çarşamba günü araç sahiplerini bekleyen zammın benzin için önce 2 TL sonra 2,50 TL, motorin için ise önce 1,40 TL sonra 2,30 TL olduğu konuşulduktan sonra Aktaş, konuya ilişkin şunları kaydetti:

“Motorine bugünden geçerli zammı duyururken yarından geçerli bir zam daha olabileceğini belirtmiştim. Ama olmayacak.

Uluslararası borsalarda bir ara zammı gerektirecek şekilde yükselen fiyatlar yönünü aşağı çevirince zam bugünlük gündemden çıktı.

Aktaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir başka paylaşımda ise, “İki ürüne de zam yok! Bugünkü fiyatlar yarın da geçerli. Dolayısıyla zam gelecek diye akaryakıt istasyonlarına hücum etmeye gerek yok” ifadelerini kullandı.

Dün gece motorine gelen son zammın ardından ise İstanbul Avrupa yakasında motorinin litresi 41,63 lira, Ankara'da 42,36 lira, İzmir'de 42,57 lira, Adana'da 42,95 lira, Bursa'da 42,40 lira, Antalya'da 43,11 lira, Diyarbakır'da ise 43,18 lira olmuştu. (Diğer il, ilçe ve dağıtım şirketi bazlı güncel fiyatlar ise akaryakıt sekmemizde listeleniyor.)

İLGİLİ HABER JPMorgan, 5 emtiaya yönelik tahminini açıkladı JPMorgan, 2024 yılına yönelik 5 emtia ürününe dikkati çekerek altın, gümüş, doğal gaz, buğday ve petrole ilişkin tahminini açıkladı.
REKLAMI KAPAT X