Avrupa gaz piyasasını sarsan Chevron grevinden uzlaşı çıktı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Avrupa gaz piyasasını sarsan Chevron grevinden uzlaşı çıktı
Doviz.com
22.09.2023 15:01

Chevron'un Avustralya'daki tesisinde devam eden grevlerle ilgili işçi sendikalarıyla anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Chevron ve işçi sendikaları, Avustralya'daki önemli sıvılaştırılmış doğalgaz tesislerinde yaşanan ve küresel yakıt pazarını sarsan grevleri sona erdirmek için anlaşmaya vardı.

İki büyük sendikanın oluşturduğu Offshore Alliance, işçilerin ücret ve koşullar konusunda önerilen anlaşmayı kabul ettiklerini ve eylemleri askıya alacaklarını doğruladı.

Chevron perşembe günü yaptığı açıklamada teklifi kabul ettiğini açıklamıştı.

Dünyanın en büyük tedarikçilerinden birinin gaz ihracatını azaltma ihtimaline ilişkin endişeler ve diğer ilgisiz kesintiler son haftalarda Avrupa ve Asya'da fiyatların yükselmesine yol açmıştı.

İLGİLİ HABER Chevron grevi sonrası Avrupa’da doğal gaz fiyatlarında sert yükseliş Avrupa'da doğal gaz fiyatları, dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ihracatçılarından biri olan Avustralya'daki Chevron grevinin ardından yüzde 10'dan fazla yükseldi.

Houston Üniversitesi Hukuk Merkezi'nde Öğretim Görevlisi Susan Sakmar ise grevlerle ilgili olarak "Grevin çözülmesiyle birlikte piyasa en azından şimdilik rahatlayabilir. Ancak kış yaklaşırken, daha fazla tedirginliği göz ardı edemem, çünkü soğuk bir kış ya da yeni bir arz kesintisi piyasaları yeniden sarsabilir" ifadelerini kullanmıştı.

REKLAMI KAPAT X