Benzinde iptal edilen zammın daha küçüğü geliyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Benzinde iptal edilen zammın daha küçüğü geliyor
Doviz.com
31.01.2024 09:48

Benzin fiyatlarına bugün gelmesi beklenen ve daha sonra iptal edildiği açıklanan zammın ardından yarından itibaren geçerli olacak şekilde daha küçük bir zam gelmesinin beklendiği bildirildi.

Dün erken saatlerde benzin ve motorin fiyatlarında artış beklendiği bildirilmişti. Beklenti ise benzin için önce 2 TL sonra 2,50 TL, motorin için ise önce 1,40 TL sonra 2,30 TL olarak belirlenmişti.

Daha sonra uluslararası borsalarda bir ara zammı gerektirecek şekilde yükselen fiyatların düşüşü gerekçe gösterilerek zammın geri çekildiği aktarılmıştı.

Bu gelişmelerin ardından ise 1 Şubat 2024 Perşembe gününden itibaren geçerli olacak şekilde benzinde 95 kuruş fiyat artışı beklendiği bildirildi.

Motorin ve LPG grubunda ise herhangi bir değişiklik beklentisi bulunmuyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

İLGİLİ HABER Suudi Arabistan'dan petrol üretimini azaltma kararı Suudi Arabistan, ham petrol üretim kapasitesini günlük 1 milyon varil azaltmak için milli petrol şirketi Saudi Aramco'ya talimat verdi.
REKLAMI KAPAT X