Benzinde zam beklentisi iptal edildi: Motorine zam geliyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Benzinde zam beklentisi iptal edildi: Motorine zam geliyor
Doviz.com
24.10.2024 09:34

Akaryakıt fiyatlarına gelen son indirimlerin ardından yarından itibaren geçerli olacak şekilde motorin fiyatlarına zam gelmesi bekleniyor.

Petrol fiyatlarındaki düşüşün ardından indirim gerçekleşen benzin ve motorin fiyatlarında yeniden artışa gidilmesi bekleniyordu.

Buna göre 25 Ekim 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde benzin ve motorin grubunda yaklaşık 1 TL’lik fiyat artışı gerçekleşebileceği bildirilmişti.

İLGİLİ HABER Benzin ve motorine indirimin ardından zam geliyor Petrol fiyatlarındaki düşüşün ardından indirim gerçekleşen benzin ve motorin fiyatlarında yeniden artışa gidilmesi bekleniyor.

Doviz.com’un sektör temsilcilerinden edindiği bilgiye göre ise yarın için benzinde zam beklentisi iptal edildi. Buna göre kaynaklar, sadece motorin fiyatına yarından itibaren 83 kuruşluk zam gelmesinin beklendiğini bildirdi.

Beklenen zam öncesinde motorinin litresi İstanbul Avrupa yakasında 41,91 liradan, Ankara’da 42,44 liradan, İzmir’de 42,94 liradan satılıyor.

Dağıtım şirketi bazlı akaryakıt fiyatları ise şöyle listeleniyor:

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

REKLAMI KAPAT X