Benzinin ardından motorine de zam geliyor!

Okuma Süresi: 1 Dakika
Benzinin ardından motorine de zam geliyor!
Doviz.com
21.12.2023 10:13

Benzin fiyatlarında gerçekleşen son artışın ardından yarından itibaren motorin fiyatlarına da zam gelmesi bekleniyor.

Brent petrolün Kızıldeniz’de yaşanan gerginliğin ardından petrol arzında kesinti yaşanabileceği endişesiyle 80 dolara yaklaşması sonrasında dün benzine 1 lira 48 kuruş zam gelmişti.

Benzin zammının ardından İstanbul Avrupa yakasında benzinin litresi 34,50 liraya, Ankara'da 35,17 liraya, İzmir'de 35,36 liraya, Adana'da 35,65 liraya, Bursa'da 35,25 liraya, Diyarbakır'da 35,85 liraya, Antalya'da ise 35,84 liraya çıkmıştı. (İl, ilçe ve dağıtım şirketi bazlı güncel fiyatlar akaryakıt sekmemizde listeleniyor.)

Benzin zammının ardından motorinin litre fiyatında ise gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 62 kuruşluk fiyat artışı bekleniyor.

Benzin ve LPG grubunda ise yeni bir fiyat değişikliği beklenmiyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

İLGİLİ HABER Benzine zam geldi: Petrolde Kızıldeniz endişesi Petrol fiyatları, Yemen'deki Husilerin Kızıldeniz'deki gemileri hedef alan eylemlerinin petrol arzında kesintiye yol açacağı endişeleriyle yeniden 80 dolara yaklaştı. Petrol fiyatlarındaki hareketliliğin ortasında akaryakıt fiyatlarında da volatilite yeniden arttı.
REKLAMI KAPAT X