Brent petrol bu yılın en düşük seviyesine geriledikten sonra yükseldi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Brent petrol bu yılın en düşük seviyesine geriledikten sonra yükseldi
Doviz.com
08.12.2022 11:00

Brent petrol, bir önceki seansta resesyon endişelerinin yakıt talebini zayıflatacağı endişeleriyle bu yılın en düşük seviyesine geriledikten sonra perşembe günü yükselişe geçti.

Brent petrol, %1,36 artışla varil başına 78,22 seviyesinden işlem görüyor.

ABD Batı Teksas Intermediate (WTI) petrol ise, bugün saat 11:00 itibarıyla %1,36 artışla 72,99 seviyesinden işlem görüyor.

Brent petrol, çarşamba günü resesyon endişelerinin artmasıyla yılın en düşük seviyesine indikten sonra yeniden yükselişe geçti.

IG stratejisti Jun Rong Yeap, perşembe günü verdiği bir demeçte, "Bu yükseliş, büyük ölçüde son keskin satışların ardından fiyatların dengelenmesi için gerçekleşti, ancak genel olarak hala temkinli olmak gerekiyor." dedi.

Jun Rong Yeap ayrıca, taleple ilgili endişelerin petrol fiyatları için önemli bir engel olmaya devam edeceğini, arz-talep dengesizliği ve Çin'in yeniden açılma umutları gibi olumlu katalizörlerin ise kısa ömürlü olduğunu sözlerine ekledi.

Enerji Enformasyon İdaresi'nin açıkladığı son verilere göre ise, ABD'de ham petrol stoklarının beklentilerin üzerinde gerilediğini görüldü.

Buna göre, ülkedeki ticari ham petrol stokları geçen hafta yaklaşık 5 milyon 200 bin varil azalarak 413 milyon 900 bin varile geriledi. Piyasa beklentisi ise stokların 3 milyon 900 bin varil düşeceği yönündeydi.

Stoklarda yaşanan düşüşü gösteren bu veri ise brent petrol fiyatlarının son yükselişine destek oldu.

Dünyanın en büyük ham petrol tüketicileri arasında yer alan Çin'de, Covid-19 kısıtlamalarının gevşetilmesi de petrol fiyatlarının yaşadığı keskin düşüşlerin ardından toparlanma çabasına girmesine katkı sağladı.

REKLAMI KAPAT X