Brent petrol fiyatlarındaki düşüş sınırlı kaldı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Brent petrol fiyatlarındaki düşüş sınırlı kaldı
Doviz.com
17.11.2022 12:00

Jeopolitik gerginliklere ilişkin endişelerin azalmasıyla, brent petrol fiyatlarındaki düşüş sınırlı kaldı.

Brent petrol bugün saat 12:00 itibarıyla varil başına %0,15 düşüşle 92,72 seviyesinden işlem görüyor.

ABD Batı Teksas Intermediate (WTI) petrol ise, %0,43 düşüşle 85,22 seviyesinden işlem görüyor.

Polonya ve NATO yetkilileri, çarşamba günü NATO üyesi Polonya'ya düşen füzenin, muhtemelen Ukrayna'nın hava savunması tarafından ateşlenen başıboş bir savunma mermisi olduğunu belirtti.

Konunun bir Rus saldırısı olmadığını söyleyen yetkililer, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın sınır ötesine yayılması endişelerini ortadan kaldırdı.

Jeopolitik gerginliklerin azalmasının ardından açıklama yapan CMC Markets analisti Tina Teng, "Çin'in devam eden Covid-19 kısıtlamaları ve küresel ekonomik görünümdeki belirsizlikler yatırımcıların yeniden odak noktası oldu." dedi.

Ancak, petrol fiyatlarındaki düşüşte, çarşamba günü Rusya'nın Druzhba boru hattı üzerinden Macaristan'a petrol sevkiyatını yeniden başlatması etkili olmuştu. Bu haberin ardından brent petrol %1,1 ve WTI petrol ise %1,5 düşüş gösterdi.

OANDA kıdemli piyasa analisti Edward Moya konuyla ilgili, "Ruslardan yeni bir kesinti beklemiyoruz. Bu beklenti, kısa vadeli arz risklerinin bir kısmının geçici olarak ortadan kaldırılmasına yol açıyor." dedi.

Moya ayrıca, Enerji Enformasyon İdaresi'nden (EIA) gelen karışık envanter verilerinin ardından fiyatların yön bulmakta zorlandığını belirtti.

EIA çarşamba günü yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük petrol tüketicisi olan Amerika Birleşik Devletleri'ndeki petrol stoklarının 11 Kasım'da sona eren haftada 5,4 milyon varil azalarak 435,4 milyon varile gerilediğini açıklamıştı.

Açıklanan bu veri, piyasa beklentisi olan 400.000 varillik artış tahmininin aksine gerçekleşti.

Ancak, açıklanan son veriye göre ABD’de benzin stoklarının beklentilerin üzerinde arttığı görüldü.

SPI Asset Management'ın yönetici ortağı Stephen Innes ise, Çin'deki zayıf talebe ilişkin endişelerin devam etmesinin, piyasaları hareketsiz bıraktığını söyledi.

Innes konuyla ilgili, "Çin'deki Covid-19 vakaları artmaya devam ederken, yatırımcılar petrol talebinin görünümüne ilişkin daha fazla belirsizlikle karşı karşıya kalıyor." dedi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu ise, perşembe günü günlük 23.276 yeni Covid-19 vakası bildirmişti.

REKLAMI KAPAT X