Brent petrol, iyimser Çin verileri ve ekonomik endişeler arasında dengelendi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Brent petrol, iyimser Çin verileri ve ekonomik endişeler arasında dengelendi
Doviz.com
18.04.2023 13:16

Brent petrol, tahminleri aşan iyimser Çin ekonomik verilerinin ardından ABD’de faiz artışı beklentilerine yönelik endişelerle dengelenerek salı günü yatay bir seyir izledi.

Brent petrol, bugün saat 13:15 itibarıyla %0,19 düşüşle 84,44 seviyesinden işlem görüyor.

ABD Batı Teksas Intermediate (WTI) petrol ise %0,35 artışla 80,55 seviyesinden işlem görüyor.

Ham petrol fiyatları son olarak, Türkiye'nin Ceyhan limanından kuzey petrol ihracatının durdurulmasının ardından yeniden açılması haberiyle baskı altında kalmıştı.

Ancak fiyatlar OPEC+ üyesi ülkelerin kesinti kararı almasının ardından bir yükseliş serisi başlattı.

OANDA analisti Craig Erlam ise petrol fiyatlarının görünümüne atıfta bulunarak, "Bir sonraki adım, küresel büyümeye ve ekonominin son fırtınayı atlatıp atlatamayacağına bağlı olabilir, özellikle de daha sıkı kredinin yılın geri kalanında büyümeyi önemli ölçüde etkileyebileceği ABD'de." dedi.

Seansın başlarında petrol fiyatları ise Çin ekonomisinin ilk çeyrekte beklenenden daha hızlı %4,5 büyüdüğünü ve petrol rafineri üretiminin mart ayında rekor seviyelere yükseldiğini gösteren rakamlardan sonra bu beklentilerle dengelendi.

Küresel piyasaların odağı ise salı günü ABD envanterlerinin en son paylaşılan görüntüsünde olacak. Analistler ABD ham petrol stoklarının yaklaşık 2,5 milyon varil düşmesini beklerken, benzin ve distile ürünlerde de düşüş öngörüyor.

REKLAMI KAPAT X