Brent petrol yükseliş hareketinin ardından yeniden geriledi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Brent petrol yükseliş hareketinin ardından yeniden geriledi
Doviz.com
24.11.2022 12:25

Brent petrol, hafta içinde yaşadığı yükseliş hareketinin ardından Rusya arzına ilişkin endişelerin azalması ve Çin'de artan Covid-19 vakalarının etkisiyle yeniden gerilerken, Fed'den gelen güvercin mesajlar satış baskısının sınırlı kalmasını sağladı.

Brent petrol, bugün saat 12:15 itibarıyla varil başına %0,60 düşüşle 84,90 seviyesinden işlem görüyor.

ABD Batı Teksas Intermediate (WTI) petrol ise, %0,41 düşüşle 77,62 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar endeksi ise, %0,23 düşüşle 105,8304 seviyesinden işlem görüyor.

ABD'deki Şükran Günü tatili nedeniyle düşen işlem hacimleri, petrol piyasasında bu hafta büyük hareketliliklerin oluşmasına yol açtı.

Haftanın başında Çin'den gelen yakıt talebine ilişkin endişelerin artmasının etkisiyle iki ayın en düşük seviyelerine gerileyen brent petrol fiyatları, doların geri çekilmesiyle yeniden hızlı bir şekilde yükselişe geçmişti.

Ancak, G7'nin Rusya'nın petrol satışlarına beklentilerin üzerinde bir tavan fiyat getirmesinin ardından fiyatlar yeniden düşüş gösterdi. Bu hamle, düşük bir tavan fiyat sınırı karşısında Moskova'nın petrol üretimini büyük ölçüde azaltabileceği beklentilerini de büyük ölçüde azaltarak fiyatların geri çekilmesine destek oldu.

Ancak, Fed'den gelen güvercin sinyaller, petrol piyasalarının yaşadığı kayıpların derinleşmesini engelledi.

Merkez bankası üyeleri Fed'in kasım ayı para politikası toplantı tutanaklarında, önümüzdeki aylarda faiz artırımlarının daha yavaş bir hızda yapılmasına yönelik artan desteklerini ortaya koydu.

Böylelikle dolar endeksinin gerilemesi sonucunda, dolarla fiyatlanan brent petrol fiyatlarındaki satış baskısı da bir miktar hafiflemiş oldu.

Yine de brent petrol için talep yönlü göstergelerin, özellikle Çin’de artan Covid-19 vakalarının piyasaları tedirgin etmeye devam etmesi, brent petrol fiyatlarında düşüşe sebep oldu.

Yatırımcılar ise, OPEC+ grubunun petrol fiyatlarını desteklemek için daha fazla arz kesintisi açıklayıp açıklamayacağını görmek üzere önümüzdeki ay yapılacak toplantıya odaklandı.

REKLAMI KAPAT X