Citi'den petrol fiyatlarına ilişkin yeni tahmin

Okuma Süresi: 1 Dakika
Citi'den petrol fiyatlarına ilişkin yeni tahmin
Doviz.com
04.09.2024 15:39

Citi analistleri petrol fiyatlarındaki düşüşün ortasında brent petrol fiyatının 2025 yılında varil başına 60 dolara düşeceğini öngördü.

Petrol fiyatlarında son günlerde aşağı yönlü seyir hız kazandı.

Buna göre brent petrolün varil fiyatı 73 doların altını test ederek son 16 ayın en düşük seviyesine indi.

Citi analistleri de petrol fiyatlarının 2025 yılında varil başına 60 dolara düşeceğini tahmin etti.

İLGİLİ HABER Petrol fiyatları son 9 ayın dibine geriledi Petrol fiyatları zayıf talebin arza yetmeyeceği endişesiyle düşüşünü hızlandırdı. Bu kapsamda brent petrol fiyatı bugün 74 doların altına inerek son 9 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Citi yayınladığı yatırımcı notunda, "Brent için 0-3 aylık tahminimiz 82 dolar/varil. Fiyatların dördüncü çeyrekte ve 2025'te daha düşük olmasını ve 60 dolar/varil seviyesine yerleşmesini bekliyoruz" dedi.

Bununla birlikte, Citi yakın vadede, mevsimsel faktörler ve devam eden jeopolitik gerilimler nedeniyle potansiyel yukarı yönlü risklerle birlikte bir miktar dalgalanma bekliyor.

Petrol için aşağı yönlü görünüm, OPEC+'nın üretim kesintilerine rağmen 2025 yılına kadar küresel pazarda beklenen fazlalıktan kaynaklanıyor. Citi analistleri, petrol üreticilerinin potansiyel fiyat düşüşlerine karşı "hedge" yapmalarını ve yatırımcıların kısa vadeli fiyat artışlarını düşüş pozisyonu almak için bir fırsat olarak görmelerini tavsiye ediyor.

İLGİLİ HABER OPEC+ grubu petrolde üretim artışını ertelemeyi değerlendiriyor OPEC+ grubunun ekim ayında yapılması planlanan petrol üretim artışını ertelemeyi değerlendirdiği bildirildi.
REKLAMI KAPAT X