Goldman Sachs, brent petrolde tahminini düşürdü

Okuma Süresi: 1 Dakika
Goldman Sachs, brent petrolde tahminini düşürdü
Doviz.com
13.11.2023 09:49

Goldman Sachs, 2024 yılına yönelik brent petrol tahminini 98 dolardan 92 dolara düşürdü. Banka, 2024 için günlük talep öngörüsünü de 1,6 milyon varil olarak belirledi.

Goldman Sachs, Brezilya, Venezuela ve Nijerya gibi üreticilerden gelen yüksek arz ve sıcak geçen 4. çeyrek nedeniyle ısınmaya yönelik talebin azalması beklentisiyle Brent petrol fiyat tahminini düşürdü.

Banka 2024 için brent petrol tahminini 98 dolardan 92 dolara çekti.

Samantha Dart ve Daan Struyven'in de aralarında bulunduğu analistler, 12 Kasım tarihli notta, tahminlerin OECD ticari stoklarındaki yukarı yönlü sürprizler nedeniyle de aşağı yönlü revize edildiğini belirtti.

Notta talebe ilişkin öngörüler de yer aldı. Buna göre, Goldman bu yıl günde 2,5 milyon varillik talebe takiben 2024 yılında 2024 yılında 1,6 milyon varillik talep tahmininde bulundu.

Analistler notlarında "Talepteki bu süregelen esneklik, bize göre petrol fiyatlarındaki toparlanmaya katkıda bulunacaktır, ancak petrol fiyatlarında şimdi daha düşük bir zirve bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER Motorinde indirim bekleniyor Petrol fiyatlarının son 3 ayın en düşük seviyesine gerilemesi sonrasında motorin fiyatlarında indirim gerçekleşmesi bekleniyor. İşte beklenen indirim tutarı..
REKLAMI KAPAT X