Gümüş fiyatlarında hareketlilik sürüyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Gümüş fiyatlarında hareketlilik sürüyor
Doviz.com
05.10.2022 16:18

Ons gümüş, dolarda meydana gelen soğuma hareketi sonrasında hızla yükseldikten sonra, doların toparlanmasıyla yeniden düşüşe geçti.

Ons gümüş dün 21,24 seviyesine kadar çıktıktan sonra düşüşe geçti ve saat 16:15 itibarıyla yüzde 3,47 düşüşle 20,33 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Gram gümüş ise kazançlarını önemli ölçüde kaybederek yüzde 3,45 düşüşle 12,15 lira seviyesinden işlem görüyor.

Dolar endeksi yükselen faiz oranları ve yaklaşan resesyon korkularıyla yükseldikten sonra soğumaya geçtiği haftanın ilk günlerine göre tekrar toparlanarak yüzde 0,72 artışla 110,9787 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar endeksindeki düşüşün devam etmesi, değerli metaller için bir güvenli liman algısı yaratma konusunda oldukça önemliydi. Dolar endeksindeki soğuma belirtisiyle değerli metaller haftaya da sert ve alıcılı bir şekilde başladı.

Fed’in para politikalarında sıkılaşma beklentileri dolar endeksinde ki yükselişi tekrar tetikledi ve gümüş fiyatları üzerinde satış baskısı oluşturdu.

TD Securities stratejistleri, gümüş fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskıyı hafifletmek için ons gümüşün 22,60 dolar seviyesini aşması gerektiğini belirtti.

Analistler, ekonomideki genel gidişatın yönü hakkında verebileceği mesajlar dolayısıyla cuma günü ABD tarafından gelecek tarım dışı istihdam verisinin yeni fiyatlandırmalar için önemli bir katalizör olacağını belirtiyor.

REKLAMI KAPAT X