Motorinde dev zam bekleniyor!

Okuma Süresi: 1 Dakika
Motorinde dev zam bekleniyor!
Doviz.com
12.09.2023 08:16

Brent petrolün 90 doların üzerine çıkması sonrasında çarşamba gününden itibaren geçerli olacak şekilde motorin fiyatlarında artışa gidilmesi bekleniyor.

Akaryakıt fiyatlarındaki değişim devam ederken son olarak 5 Eylül tarihinde LPG fiyatına 1,30 TL'lik zam uygulanmıştı.

LPG’ye gelen son zammın ardından İstanbul Avrupa yakasında motorinin ortalama litre fiyatı 37,93 TL’den, benzinin litre fiyatı 36,83 TL’den, LPG’nin fiyatı da 17,92 TL’den satılıyordu. (Diğer il, ilçe ve dağıtım şirketi bazlı güncel fiyatlar ise akaryakıt sekmemizde listeleniyor.)

Motorin fiyatlarına dev zam

Dolar/TL’nin güçlü seyrini sürdürmesi ve ve brent petrolün 90 doların üzerine çıkması sonrasında ise 13 Eylül tarihinden itibaren motorinin litresine 2 TL’lik zam gelmesi bekleniyor.

Benzin ve LPG grubunda ise herhangi bir fiyat değişikliği beklenmiyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

İLGİLİ HABER Brent petrol’de ateşi Rusya yaktı: Kasım 2022’den sonra ilk kez 90 dolar aşıldı Brent petrol, Rusya’nın petrol ihracatı kısıntısını yıl sonuna kadar uzatacağını açıklamasının ardından Kasım 2022’den sonra ilk kez 90 doların üzerine çıktı.
REKLAMI KAPAT X