Motorine indirim geldi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Motorine indirim geldi
Doviz.com
01.03.2024 08:34

Akaryakıtta indirimlere bir yenisi daha eklendi. Buna göre gece saatleri itibarıyla motorin fiyatlarında indirime gidildi. İşte motorinde pompaya yansıyan indirim tutarı..

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ın rafineri marjlarında güncelleme yapılması çağrısı sonrasında benzin ve motorinin pompa satış fiyatında geçtiğimiz günlerde indirime gidilmişti.

Bu indirimlerin ardından ise mart ayının ilk gününde motorin fiyatlarına yeni bir indirim geldi.

Bu kapsamda motorin grubunda gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde 1,34 TL indirim gerçekleşti. İndirim pompa fiyatlarına da yansıtıldı.

Benzin ve LPG fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik olmadı.

Motorine gelen indirimin ardından İstanbul Avrupa yakasında dağıtım şirketi bazlı akaryakıt fiyatları şöyle listelendi:

Kaynak: Doviz.com - Akaryakıt Fiyatları

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

İLGİLİ HABER Küba’da benzin fiyatlarına %500’lük zam hazırlığı ABD'nin ticari ambargosuyla karşı karşıya olan Küba'da 94 oktan benzin fiyatına yüzde 500 zam yapılacağı açıklandı.
REKLAMI KAPAT X