Motorine indirim geliyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Motorine indirim geliyor
Doviz.com
20.02.2024 09:46

Akaryakıtta uygulanan zamların ardından yarından itibaren motorin fiyatlarında indirim gerçekleşmesi bekleniyor. İşte beklenen indirim tutarı..

Dolar kuru ve brent petroldeki yükseliş sonrasında son olarak motorinin litre fiyatına 2,59 TL, benzinin litre fiyatına ise toplamda 1,81 TL zam yapılmıştı. 

Benzin ve motorin zammının ardından ise sektör temsilcilerinin aktardığına göre 21 Şubat 2024 tarihinden itibaren (00.01) LPG grubunda 0,65 TL fiyat artışı beklendiği bildirilmişti.

Motorinde indirim bekleniyor

Akaryakıtta zam furyasının ortasında sektör kaynaklarının verdiği bilgiye göre 21 Şubat Çarşamba gününden itibaren (00.01) motorinin litre fiyatına 1,21 TL indirim gelmesi bekleniyor.

İndirimin gerçekleşmesi halinde motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 43,09 TL’ye, Ankara’da 43,85 TL’ye, İzmir’de 44,04 TL’ye gerileyecek. (İl, ilçe ve dağıtım şirketi bazlı güncel fiyatlar akaryakıt sekmemizde listeleniyor.)

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

İLGİLİ HABER Benzin ve motorinin ardından otogaza da zam geliyor Benzin ve motorin fiyatlarında gerçekleşen son artışların ardından LPG fiyatlarına yarından itibaren zam gelmesi bekleniyor.
REKLAMI KAPAT X