Petrolde volatil seyir: Hedge fonlar, petrolde tahminlerini yükseltti

Okuma Süresi: 1 Dakika
Petrolde volatil seyir: Hedge fonlar, petrolde tahminlerini yükseltti
Doviz.com
25.09.2023 10:08

Küresel petrol üreticilerinin kesinti kararları ve talep yönlü faktörler ile dalgalı bir seyir izleyen petrol fiyatlarına ilişkin hedge fonları tahminlerini açıkladı.

Commodity Futures Trading Commission verilerine göre fon yöneticileri ABD ham petrol fiyatının artacağı yönünde pozisyonlarını Şubat 2022’den bu yana en yüksek seviyeye çıkardı.

Son üç ayda petrol fiyatlarının yükseliş yönlü bir seyir izlemesi hedge fonların tercih değiştirmesine yol açtı. Buna göre fon yöneticileri, daha önce yılın ilk altı ayında, petrol fiyatlarına ilişkin yaklaşık son 10 yılın en kötümser pozisyonunu almıştı.

ABD ve Çin’de iyileşme emaresi gösteren ekonomik görünüm ve Suudi Arabistan ile Rusya’nın arz kesintileri ise fiyatları desteklemiş ve Brent petrolde kurumların öngörüsünü 100 dolar seviyesine çıkarmasına yol açmıştı.

Son olarak Goldman Sachs 12 aylık tahmininde Brent petrolün 100 doları aşacağını öngörmüştü.

Bu gelişmelerin ortasında petrol fiyatları ise 96 dolara kadar çıktıktan sonra geçtiğimiz hafta şahin Fed’in etkisi ile kazançlarını bir miktar geri verdikten sonra yeni haftaya yükselişle başladı.

İLGİLİ HABER Goldman Sachs, petrol fiyatlarına ilişkin yeni tahminini açıkladı Goldman Sachs analistleri, petrol fiyatlarına ilişkin 12 aylık tahminlerinin 100 dolar seviyesinde olduğunu açıkladı.
REKLAMI KAPAT X