Goldman Sachs, petrol fiyatlarına ilişkin yeni tahminini açıkladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Goldman Sachs, petrol fiyatlarına ilişkin yeni tahminini açıkladı
Doviz.com
20.09.2023 11:31

Goldman Sachs analistleri, petrol fiyatlarına ilişkin 12 aylık tahminlerinin 100 dolar seviyesinde olduğunu açıkladı.

Goldman Sachs talep artışı ve OPEC+ grubunun arz kısıtlamalarının piyasayı sıkılaştırması sonrasında Brent petrol tahminini yükseltti.

Buna göre Goldman, Brent petrol için 12 aylık tahminini 93 dolardan 100 dolara çıkardı.

Goldman Sachs petrol analizinde son dönemdeki rallinin önemli kısmının ise geride kaldığını söyledi.

Petrol fiyatları ise son aylarda güçlü bir yükseliş göstermiş ve OPEC+ grubunun başlıca üyeleri Suudi Arabistan ve Rusya'nın önemli arz kısıntıları sayesinde 10 ayın en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

İLGİLİ HABER Brent petrol’de ateşi Rusya yaktı: Kasım 2022’den sonra ilk kez 90 dolar aşıldı Brent petrol, Rusya’nın petrol ihracatı kısıntısını yıl sonuna kadar uzatacağını açıklamasının ardından Kasım 2022’den sonra ilk kez 90 doların üzerine çıktı.

En büyük iki ekonomi olan ABD ve Çin'deki stokların azalması da petrol fiyatlarındaki ilerlemeye destek olmuştu.

Ancak ABD’nin dün stratejik petrol rezervlerini serbest bırakacağını açıklamasının etkisiyle petrol fiyatları 95 dolar seviyelerinden 92 dolar seviyelerine kadar geri çekildi.

Piyasalar ise petrol fiyatlarının kısa vadeli seyri için bugün açıklanacak ABD Merkez Bankası'nın faiz kararını beklemeye başladı.

İLGİLİ HABER Küresel piyasalarda FED günü: Faiz kararı saat kaçta açıklanacak, beklenti ne yönde? Küresel piyasaların merakla beklediği gün geldi. ABD Merkez Bankası (FED) bugün FOMC toplantısının ardından faiz kararını açıklayacak. Peki, FED faiz kararı saat kaçta açıklanacak, beklenti ne yönde? İşte detaylar..
REKLAMI KAPAT X