Suudi Arabistan petrolde arz kesintisi kararını 1 ay uzattı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Suudi Arabistan petrolde arz kesintisi kararını 1 ay uzattı
Doviz.com
03.08.2023 17:09

Suudi Arabistan temmuz ayından beri uyguladığı günlük 1 milyon varillik gönüllü petrol arz kesintisini eylül ayına kadar uzattığını açıkladı.

Suudi haber ajansı SPA’ya bilgi veren yetkililer, gönüllü arz kesintisinin süresinin ve boyutunun artırılabileceğini bildirdi.

Eylül ayı üretiminin yaklaşık 9 milyon varil olarak gerçekleşmesini sağlayacak kararla ise petrol piyasalarında istikrar ve dengenin hedeflendiği aktarıldı.

Rusya petrol ihracatında gönüllü kısıntıya devam edecek

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak ise başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya'nın petrol ihracatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ülkesinin petrol ihracatını gönüllü olarak azaltmaya devam edeceğini dile getiren Novak, "Rusya, piyasayı dengeleme çabalarının bir parçası olarak, eylülde petrol arzını gönüllü olarak günlük 300 bin varil azaltacak." ifadesini kullandı.

Rusya son olarak ağustos ayında petrol ihracatını günlük 500 bin varil düzeyinde azaltmıştı.

İLGİLİ HABER Petrol fiyatlarında sürpriz kesinti kararı sonrası ani yükseliş Haftanın ilk işlem gününde en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan'ın arz kesintisini ağustos ayına kadar uzatacağını açıklamasının ardından brent petrol fiyatlarındaki yükseliş hızlandı.
REKLAMI KAPAT X