150 bin TL'lik 'evlilik kredisi' başvuruları başladı: İşte faizsiz kredinin şartları

Okuma Süresi: 2 Dakika
150 bin TL'lik 'evlilik kredisi' başvuruları başladı: İşte faizsiz kredinin şartları
Doviz.com
15.02.2024 11:14

Aile ve Gençlik Fonu üzerinden gençlere verilecek faizsiz 150 bin TL'lik evlilik kredisi için başvurular bugün itibarıyla depremlerden etkilenen illerde başladı. İşte 150 bin TL’lik evlilik kredisinin başvuru şartları..

Aile ve Gençlik Fonu'na ilişkin düzenlemeleri kapsayan yönetmeliğin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Fona başvurusu onaylanan kişilere, 2 yılı geri ödemesiz olmak üzere 48 ay vadeli faizsiz 150 bin lira kredi desteğinin önü açıldı.

Bu kapsamda Aile ve Gençlik Fonu için başvurular da deprem bölgesinde bugünden itibaren alınmaya başlandı.

Başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet sitesi aile.gov.tr adresinden veya e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Evlilik kredisinin başvuru şartları 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise evlilik kredisine yönelik başvurunun detaylarını açıklamıştı.

Buna göre Bakan Göktaş, "İlk etapta Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki gençlerimizin başvurularını alacağız. İlerleyen süreçte ise programı tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye'de yaygınlaştıracağız. Programın ekonomik destek kısmıyla başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Fonda biriken parayla orantılı şekilde süreci yürüteceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Yaş şartı

Bakan Göktaş’ın bildirdiğine göre fondan faydalanmak isteyenlerin başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında yani 30 yaşından gün almamış olması gerekiyor.

Gelir kriteri

Öte yandan daha fazla kişinin destekten yararlanabilmesi için çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti aşmaması gerekiyor.

Fondan yararlanmak isteyenler için ayrıca başvuru tarihi itibarıyla resmi nikah gününe en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olması şartı bulunuyor.

REKLAMI KAPAT X