2024 yılına ilişkin Fed fiyatlamasında bir ilk yaşandı

Okuma Süresi: 1 Dakika
2024 yılına ilişkin Fed fiyatlamasında bir ilk yaşandı
Doviz.com
14.12.2023 12:54

Fed’in faiz kararı ve Powell cephesinden gelen güvercin yönlendirmelerin etkisiyle swap piyasalarında 2024'e ilişkin ilk kez 150 baz puanlık faiz indirimi fiyatlandı.

Fed'in yılın son toplantısında çıkan kararlar ve verilen mesajlar piyasalardaki fiyatlamaları belirgin bir biçimde değiştirdi. Fed'in yönlendirmeleri ardından swap piyasasında ilk kez 2024'de 150 baz puanlık faiz indirimi fiyatlandı.

Fed'in faiz kararının ardından birçok kurum da Fed beklentisini değiştirdi. JPMorgan ilk faiz indirimini daha önce temmuzda beklerken, karar sonrası bu beklentisini hazirana çekti. Kurum 2024'te büyüklük olarak ise Fed'den 125 baz puanlık indirim beklemeye başladı.

FOMC yetkilileri, aralıksız olarak üçüncü Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısında da değişikliğe gitmezken, parasal sıkılaştırma döngüsünün sona erdiğine dair bugüne kadarki en net sinyali vermişti.

İLGİLİ HABER Fed yılın son faiz kararını açıkladı! ABD Merkez Bankası (Fed), 2023 yılının son faiz kararını açıkladı.

Fed Başkanı Jerome Powell ise fiyat baskılarının geri gelmesi durumunda yetkililerin tekrar faiz artırımı yapma olasılığını göz ardı etmese de, enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru düşüşünü sürdürmesi nedeniyle politika yapıcıların artık odaklarını faiz oranlarını ne zaman düşüreceklerine çevirdiklerini belirtmişti.

İLGİLİ HABER Fed Başkanı Powell'dan faiz mesajı Fed Başkanı Jerome Powell, bankanın para politikası sıkılaşmasını muhtemelen tamamladığını ancak ihtiyaç olması halinde daha da sıkılaştırmaya hazır olduklarını ifade etti.

Çeyreklik tahminler ise Fed yetkililerinin gelecek yıl faiz oranlarını 75 baz puan düşürmeyi beklediklerini göstermişti. Bu rakam ise eylül ayında ortaya konan tahminlerden daha hızlı bir indirim hızına işaret ederek piyasalardaki faiz indirimi fiyatlamalarının temel katalizörü oldu.

REKLAMI KAPAT X