Fed yılın son faiz kararını açıkladı!

Okuma Süresi: 1 Dakika
Fed yılın son faiz kararını açıkladı!
Doviz.com
13.12.2023 22:00

ABD Merkez Bankası (Fed), 2023 yılının son faiz kararını açıkladı.

Fed, aralık ayında politika faizini sabit bıraktığını duyurdu. Fed'in bu kararıyla politika faizi yüzde 5,25 ile 5,50 aralığında kalmayı sürdürdü.

Piyasaların aralık ayına yönelik genel beklentisi de politika faizinin sabit bırakılacağı yönündeydi. 

CME FedWatch aracına göre de faizlerin sabit bırakılmasına bugün yüzde 98,2 ihtimal veriliyordu.

Kaynak: CME Fedwatch

Fed ayrıca bu toplantısının dışında da yıl boyunca faiz kararını beklentilere uygun gerçekleştirmiş ve piyasayı hiç şaşırtmamıştı. Böylelikle Fed, 2023 yılını beklentilere uygun şekilde tamamlamış oldu.

Piyasaların odağı Powell’ın konuşmasında

Fed'in 2023 yılındaki son toplantısı sonrasında, gelecek toplantılarda atılabilecek adımlar hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmek için yatırımcılar ise TSİ 22.30'da Fed Başkanı Jerome Powell’ın basın toplantısından çıkacak mesajları bekleyecek.

Powell, daha önceki konuşmalarında Fed'in faiz oranlarını ne zaman düşürmeye başlayacağı konusunda yorum yapmak için erken olduğunu söylemişti.

Fed yetkilileri de bu konuda konuşmak yerine, yüksek borçlanma maliyetlerinin ekonomi üzerindeki etkisini değerlendirme isteklerini vurgulamıştı.

İLGİLİ HABER Uzmanlar, Fed’in 2024 yılı para politikası hakkında ne düşünüyor? Fed’in faiz politikasında bir sonraki adımı piyasa katılımcılarının odağına yerleşirken uzmanlar da konuyla ilgili son görüşlerini paylaştı.
Etiketler: fed jerome powell faiz FOMC
REKLAMI KAPAT X