2024 yılında izin almak için en avantajlı dönemler: 7 gün izinle 40 günlük tatil fırsatı

Okuma Süresi: 2 Dakika
2024 yılında izin almak için en avantajlı dönemler: 7 gün izinle 40 günlük tatil fırsatı
Doviz.com
13.11.2023 17:01

İş hayatına tatil arası vermek isteyen çalışanlar için 2024'te izin alınabilecek en avantajlı günler listelendi. Buna göre 2024'te 7 gün izin alınarak 40 gün tatil yapılabileceği bildirildi. İşte izin almak için en avantajlı dönemler..

Enuygun'dan yapılan açıklamaya göre 2024 yılı tatil açısından şanslı başlıyor. Yılın ilk günü pazartesiye denk geliyor ve hafta sonuyla birleştirilerek 3 günlük bir yılbaşı tatili fırsatı sunuyor.

Yılın ikinci tatil imkanı ise 9 Nisan Salı - 12 Nisan Cuma tarihleri arasındaki Ramazan Bayramı döneminde yaşanacak. Tatili, 8 Nisan Pazartesi’den itibaren 1,5 gün izin alarak tüm haftaya yaymak ve bir önceki hafta sonunu da ekleyerek 9 güne çıkarmak mümkün olacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da 2024'te salı gününe denk gelecek ve pazartesi izin alındığında 4 günlük bir mola fırsatı ortaya çıkaracak.

Nisanın hemen ardından mayıs ayı da tatille başlayacak. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, çarşamba gününe denk gelecek. Bu sebeple 29-30 Nisan'da izin alabilenler, hafta sonu ile birlikte 5 günlük bir tatile çıkabilecek.

İkinci 9 günlük tatil fırsatı Kurban Bayramı'nda 

Kurban Bayramı, gelecek yıl 16 Haziran Pazar - 19 Haziran Çarşamba tarihlerini kapsayacak. Bu kapsamda perşembe ve cuma izin alanlar, 9 günlük bir tatil yapabilecek.

Yılın 3 günlük tatil imkanı veren diğer dönemi ise temmuzda görülecek. Pazartesiye denk gelecek 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü tatili ile cuma gününe denk gelecek 30 Ağustos Zafer Bayramı da 3 günlük tatil imkanı sunacak. 

Senenin son aylarına girerken 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ise 4 günlük tatil fırsatı elde edilebilecek. 29 Ekim tarihi salıya denk geleceği için pazartesi izin alınması durumunda 4 günlük bir tatil fırsatı doğacak.

İLGİLİ HABER Kullanılmayan yıllık izin ücreti nasıl hesaplanır, hangi kesintiler uygulanır? Kullanılmayan yıllık izin ücreti, işçinin iş sözleşmesinin sona ermesi durumunda, hak kazanıp da kullanmadığı izin sürelerine ait ücrettir ve İş Kanunu'na göre kullanılmayan yıllık izin ücreti işçinin sözleşmenin sona erdiği tarihteki ücreti üzerinden hesaplanır.
REKLAMI KAPAT X