2024 yılının ilk faiz indirimi BCB’den geldi

Okuma Süresi: 1 Dakika
2024 yılının ilk faiz indirimi BCB’den geldi
Doviz.com
01.02.2024 13:08

Brezilya Merkez Bankası (BCB), enflasyondaki yavaşlama ve ekonominin zayıfladığına dair işaretlerin artması sonrasında 2024 yılının ilk faiz indirimini gerçekleştiren merkez bankası oldu. Böylelikle banka, üst üste beşinci toplantısında da 50 baz puanlık indirime gitti.

Brezilya Merkez Bankası, enflasyonun tolerans aralığı içinde yavaşlaması ve ekonominin zayıfladığına dair yeni işaretlerin ortaya çıkması üzerine faiz oranını yarım puan düşürdü ve önümüzdeki birkaç toplantıda aynı gevşeme hızını sürdüreceğinin sinyalini verdi.

Buna göre banka, piyasa beklentilerine paralel olarak gösterge Selic endeksini yüzde 11,25'e düşürdü. Böylelikle politika yapıcılar, borçlanma maliyetlerini ağustos ayından bu yana toplamda 250 baz puan düşürmüş oldu.

Merkez bankası yönetim kurulu üyeleri ise karara eşlik eden bir açıklamada, "Senaryo beklendiği gibi gelişirse, Komite üyeleri oy birliğiyle bir sonraki toplantılarda aynı büyüklükte faiz indirimi öngörüyor" dedi.

Banka ayrıca mevcut tempoyu, "enflasyonla mücadele süreci için gerekli daraltıcı para politikasını sürdürmek için uygun" olarak değerlendirdi.

İLGİLİ HABER Fed yılın ilk faiz kararını açıkladı! ABD Merkez Bankası (Fed), iki gün süren Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ardından yeni yılın ilk faiz kararını açıkladı.
REKLAMI KAPAT X