3 kamu bankasından kredi kartı komisyonlarına ilişkin yeni karar

Okuma Süresi: 2 Dakika
3 kamu bankasından kredi kartı komisyonlarına ilişkin yeni karar
Doviz.com
17.02.2024 13:21

Kamu bankaları, kredi kartı komisyon oranlarıyla ilgili yeni bir karar aldı. Bu kapsamda Ticaret Bakanı Ömer Bolat, üç kamu bankasının kart komisyon oranlarını indirdiğini duyurdu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, kredi ve banka kartlarındaki komisyon oranlarına ilişkin açıklama yaptı.

Buna göre Bakan Bolat, üç kamu bankasının komisyon oranlarında indirime gittiğini söyledi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) düzenlenen ‘STK İstişare Toplantısı’nda konuşan Bakan Bolat, 5 Ocak’ta Bankalar Birliği ile toplantı yaptıklarını, bu toplantı sonrasında ise üç kamu bankasının bir karar aldığını ifade ederek, üç kamu bankasının banka kartındaki komisyon oranını yüzde 2,39’a düşürdüğünü söyledi.

Akaryakıt istasyonlarında uygulanan komisyonun oranının da yüzde 2,25’e indirildiğini belirten Bolat, banka kartlarındaki post makinelerinin aylık ücretlendirmelerinin de yüzde 50 düşürüldüğünü bildirdi.

İLGİLİ ANALİZ Kredi kartlarının sunduğu başlıca avantajlar nelerdir? Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kredi kartlarına yönelik açıklamalarının ardından özellikle taksitlendirme konusunda olası bir yeni düzenleme ihtimali tartışılıyor. Peki, bu tartışmaların ortasında bankalar kullanıcılarına ne gibi avantajlar sunuyor?

Ekonomistler karara ilişkin ne söyledi?

Sosyal medyada ekonomi paylaşımlarıyla tanınan beşyüzyedi ise kararı şöyle değerlendirdi:

"Kamu bankaları (TCMB'nin sıkılaştırma hedeflerine ters yönde:) kart komisyonlarında indirime gitmiş.

%3,66 komisyon oranı genel alışveriş için 2,39’a, akaryakıtta 2,25’e indirilmiş.

Yani; yıllık her şey dahil oran %75,68 yerine sırayla 44,35 ve 41,33 olacak.

2 bin TL'yi 3 taksit yapma maliyeti de; 193,26 TL'den sırayla 125,53 ve 118,10 TL'ye inmiş olacak.

[Maliyetler insin. Tüketici için iyi. Lakin boyu aşan harcamalara dur demek için gelir vs kart limiti olayına iyice bir el atılması gerek]"

İLGİLİ HABER Kredi kartlarında tüketicileri bekleyen 3 olası düzenleme Parasal sıkılaşmaya rağmen kredi kartı harcamalarının artması sebebiyle enflasyonla mücadelede kararlılık mesajı veren ekonomi yönetiminin kredi kartları için harekete geçmesi bekleniyor. Peki, kredi kartlarına ilişkin olası düzenlemeler neler olabilir? İşte masadaki formüller...
REKLAMI KAPAT X