4 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? Memur ve emeklinin zam hesabında son tablo

Okuma Süresi: 2 Dakika
4 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? Memur ve emeklinin zam hesabında son tablo
Doviz.com
03.11.2023 10:49

Ekim ayı enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte memur ve emeklilerin maaş zammı da netleşmeye başladı.

Memur ve memur emeklilerinin, toplu sözleşmede aldıkları zam oranının 6 aylık enflasyon oranından düşük olması durumunda, aradaki fark kadar enflasyon farkı ödeniyor.

Enflasyon farkı, memur ve emekli maaşlarına iki kez olmak üzere, ocak ve temmuz aylarında ödeniyor. Geçtiğimiz dört ayda açıklanan enflasyon oranlarının ardından da enflasyon farkı netleşmeye başladı.

Enflasyon farkı ne kadar oldu?

2023 yılı Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim ayı enflasyon farkı yüzde 29,41 olarak gerçekleşti. Kasım ve aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından zam olarak verilecek enflasyon farkı belli olacak.

Memur maaş zammı ne kadar olacak?

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı, toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkının toplamı olacak. 2023 yılı toplu sözleşmesinde memur ve emeklilere verilen zam oranı, yüzde 10+6 olarak belirlenmişti. Böylece, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı şimdiden en az yüzde 40,39 olacağı kesinleşti.

Açıklanan verilere göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşında en az yüzde 29,41 artış olacak.

Ocak maaşının kesinleşmesi için ise yılın geri kalanında açıklanacak enflasyon verilerinin netlik kazanması beklenecek.

Merkez Bankası da yılın geri kalanında enflasyonun yüksek kalabileceği beklentisiyle son olarak 2023 yılı enflasyon tahminini yüzde 65 seviyesine çıkarmıştı.

Kaynak: TCMB

İLGİLİ HABER Güncellenen yıl sonu enflasyon beklentisine göre memur ve emekliler ne kadar maaş zammı alacak? Milyonlarca memur ve emeklisi için yapılacak zam oranı, ocak ayında netlik kazanacak. Peki, toplu sözleşme ve enflasyon verilerine göre belirlenen artış, bugün belirlenen hedef kapsamında ne kadar olacak? İşte detaylar...
REKLAMI KAPAT X