AB’den Schengen vizesi sorununa ilişkin açıklama

Okuma Süresi: 1 Dakika
AB’den Schengen vizesi sorununa ilişkin açıklama
Doviz.com
09.06.2023 15:31

AB Komisyonu sözcülerinden Anita Hipper, Schengen vizesi başvurularına yönelik ret oranındaki artışın, Türkiye'ye özgü bir durum olmadığını söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu sözcülerinden Anita Hipper, günlük basın toplantısında Türkiye'den Şengen vizesi için yapılan başvurulara ret oranında artışın nedenleriyle ilgili soruyu da yanıtladı.

Anita Hipper, "Açıkça söylemeliyim ki; bu anlamda Türkiye ile ilgili özel bir durum söz konusu değil" dedi.

Hipper diğer yandan Kovid-19 salgını nedeniyle vize değerlendirme süreçlerinde gecikmelerin yaşandığını belirterek, "Talep şimdilerde yeniden artıyor. Bu, bazen vize prosedürlerini de etkileyebilir. Ancak yeniden belirtmek isterim; bu, Türkiye'ye özgü bir durum değil" ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER Almanya’dan Schengen vizesine yönelik açıklama Son dönemlerde artan şikayetlerin ardından Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden Schengen vizesine yönelik bir açıklama yapıldı.

Üye ülkelerin yetkisi dahilinde

AB'nin sorunun çözümüne ilişkin herhangi bir girişimi olup olmayacağıyla ilgili soru üzerine Hipper, vize değerlendirmelerinin her zaman bireysel bazda yapıldığını, üye ülkelerin sorumluluk ve yetki alanında olduğunu belirtti.

2022'de Türkiye'den yapılan Şengen vizesi başvurularının yüzde 15'i reddedilirken bu oran, bu sene yüzde 50 civarına yükselmişti.

İLGİLİ HABER Schengen krizi büyüyor: İş dünyası temsilcileri rekabet gücünü kaybetmekten endişeli Schengen ile başlayan iş dünyasının vize sorunu yeni ülkelerle genişliyor. Buna göre Kanada, ABD ve İngiltere’den de “ret” yanıtlarının arttığına dikkat çeken iş insanları, sorunun Türkiye’nin küresel pazarlardaki rekabet gücü aşındıracak boyuta ulaştığını vurguluyorlar.
REKLAMI KAPAT X