ABD'de bu yıl en çok aranan 3 meslek ve yıllık ortalama kazançları

Okuma Süresi: 1 Dakika
ABD'de bu yıl en çok aranan 3 meslek ve yıllık ortalama kazançları
Doviz.com
20.11.2023 16:58

Amerikalılar, lisans diploması gerektiren işlere olan ilgilerini kaybederken odaklarını daha esnek ve üniversite gerektirmeyen işlere çevirdi. İşte ABD'de bu yıl Google'da en çok aranan 3 meslek ve ortalama yıllık kazançları..

CNBC’nin haberine göre Google'da "diplomasız işler" için yapılan aramalar bu yıl ABD'de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Google'ın Amerika Pazarlama Müdürü Lisa Gevelber ise konuyla ilgili açıklamasında, ABD'de yılda 35.000 dolardan fazla kazanan işlerin yaklaşık yüzde 75'inin üniversite diploması gerektirdiğini ancak Amerikalıların sadece yüzde 38'inin lisans diplomasına sahip olduğunu söyledi.

Google'ın araştırması ise insanların en çok seyahat fırsatları, esnek çalışma programları ve kendi işinin patronu olmaya giden işlerden heyecan duyduğunu gösterdi.

Google'da en çok aranan 3 meslek

Kasım ayı itibarıyla ABD'de 2023 yılında Google'da en çok aranan ilk 3 meslek ise sırasıyla emlakçı, noter ve seyahat danışmanı oldu. Ancak, bu roller için ortalama maaşlar değişiklik gösteriyor.

ZipRecruiter'a göre ise ABD'de seyahat danışmanları için ortalama ücret 39 bin 955 dolar iken, emlakçılar yılda ortalama 86 bin 356 dolar, noterler 129 bin 717 dolar kazanıyor.

Bununla birlikte, emlakçıların ve noterlerin en iyi yüzde 10'u sırasıyla 100.000 ve 200.000 doların üzerinde kazanç sağlıyor.

İLGİLİ HABER En fazla açık iş ilanı olan meslekler: İşverenlerin talep ettiği beceriler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR tarafından hazırlanan rapora göre Türkiye'de 272 bin 419 adet "açık iş ilanı" olduğunu söyledi. İşte ilgili rapora göre en fazla ilanı olan meslekler ve talep edilen beceriler...  
REKLAMI KAPAT X