ABD’de  İşletme Stokları Beklentilere Uygun Arttı

Okuma Süresi: 1 Dakika
ABD’de  İşletme Stokları Beklentilere Uygun Arttı
Doviz.com
17.04.2018 10:00

ABD Ticaret Bakanlığı Pazartesi günü Şubat 2018 İşletme Stokları verilerini açıkladı.   Ticaret Bakanlığı’nın verilerine göre Şubat ayında işletme stokları %0,6 artarak beklentileri karşıladı.   GSYİH’nın  önemli bileşenlerinden biri olan işletme stoklarının Şubat ayında son 5 yılın en hızlı artışın kaydetmesi,  stok yatırımlarının 1.çeyrek büyümesine olumlu katkı sağlayacağına işaret ediyor.

 

Toptan eşya stokları Şubat ayında bir önceki aya göre %1,0 ile yaklaşık son 4,5 yılın en hızlı artışını kaydederken, Ocak ayında da %0,9 artış gösterdi.   Perakende stokları ise Şubat ayında bir önceki aya göre %0,4 artış kayderken, Ocak ayında da %0,7 artış gösterdi. 

 

Ocak ayında %1,7 artan motorlu araç stokları ise Şubat ayında %0,9 artış gösterdi.  GSYİH hesaplamasında kullanılan, otomobil hariç perakende stoklar Ocak ayında bir önceki aya göre %0,1 artarken,  Şubat ayında bir önceki aya göre %0,2 arttı. 

 

Ocak ayında bir önceki aya göre %0,3 gerileyen işletme satışları Şubat ayında %0,4 arttı.  Şubat ayında gerçekleşen satış hızına göre stok devir  hızı bir önceki aya göre değişmeyerek 1,35 ay oldu. 

 

Ocak ayında  bir önceki aya göre %0.4 artış gösteren imalat sektörü stokları Şubat ayında %0.3 arttı. 

REKLAMI KAPAT X