ABD'de işsizlik maaşı başvuruları, güçlü istihdam ortamına işaret etti

Okuma Süresi: 1 Dakika
ABD'de işsizlik maaşı başvuruları, güçlü istihdam ortamına işaret etti
Doviz.com
17.08.2023 15:59

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 12 Ağustos ile biten haftada 239 bine geriledi. Başvuru sayısındaki bu gerileme ise istihdam piyasasının sıkı duruşunu koruduğuna işaret etti.

ABD Çalışma Bakanlığı, haftalık işsizlik maaşı başvurularına ilişkin verileri açıkladı.

Buna göre, ülkede ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı, 12 Ağustos ile biten haftada önceki haftaya kıyasla 11 bin kişi azalışla 239 bine geriledi.

Piyasa beklentilerinin biraz altında gerçekleşen işsizlik maaşı başvurularının bu dönemde 240 bin olması öngörülüyordu. İşsizlik maaşı başvurularına ilişkin önceki haftanın verisi ise 248 binden 250 bine revize edildi.

Geçen hafta itibarıyla 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları, bir önceki haftaya kıyasla 2 bin 750 kişi artışla 234 bin 250'ye çıktı.

Süregelen işsizlik maaşı başvuruları ise 5 Ağustos ile biten haftada 32 bin kişi artarak 1 milyon 716 bine yükseldi.

Ancak beklentilerin üzerinde gerileyen başvuru sayısı ABD'de iş gücü piyasasının sıkı duruşunu koruduğunu göstererek, Fed'in ilerleyen dönemlerde daha şahin adımlar atabileceğine yönelik beklentileri kuvvetlendirdi.

Bu gelişmenin etkisiyle son 5 ayın en düşük seviyesini test eden ons altın ise bir miktar toparlanma yaşadı.

İLGİLİ HABER Ons altın son 5 ayın en düşük seviyesini test etti Ons altın, Fed tutanaklarında enflasyonda yukarı yönlü risklerin görüldüğünün aktarılmasıyla, beş ayın en düşük seviyesini test etti.
REKLAMI KAPAT X