ABD'de kritik istihdam verileri açıklandı

Okuma Süresi: 1 Dakika
ABD'de kritik istihdam verileri açıklandı
Doviz.com
05.01.2024 16:30

ABD Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre ülkede tarım dışı istihdam aralık ayında piyasa beklentilerini aştı.

ABD Çalışma Bakanlığı, aralık ayına ilişkin istihdam verilerini yayımladı.

Buna göre tarım dışı istihdam verisi aralıkta 216 bin seviyesinde gerçekleşti. Piyasaların veriye ilişkin beklentisi 170 bin seviyesindeydi. Kasım ayında 199 bin olarak açıklanan veri ise son okumayla birlikte 173 bin seviyesine revize edildi.

Piyasa beklentisi yüzde 3,8 olan işsizlik oranı ise aralıkta yüzde 3,7 oldu. Kasım ayında da işsizlik yüzde 3,7 seviyesindeydi.

Fed'in enflasyon göstergeleri açısından kritik öneme sahip ortalama saatlik kazançlardaki artış ise aylık bazda beklentilerin üzerine çıktı.

Buna göre, aralık ayında ortalama saatlik kazançlar bir önceki aya göre aylık bazda yüzde 0,4 artış gösterdi. Bu veriye ilişkin beklenti ise yüzde 0,3 olarak belirlenmişti.

ABD tarım dışı istihdam verisi sonrası ons altın ise ilk tepki olarak 2040 dolardan 2025 dolar seviyesine kadar geriledi. Saat 16.35 itibarıyla ise ons altın 2030 dolardan işlem görüyor.

Kaynak: Doviz.com - Ons altın

İLGİLİ HABER Altında 6 yılık boğa koşusu tahmini Jeopolitik gerilim ve merkez bankalarının alımlarıyla 2023 yılında küresel çapta dikkatleri üzerine çeken ve yurt içinde de en fazla kazandıran yatırım aracı olan altında, yeni yılda da beklentiler yükseliş yönlü oldu. İşte analistlerin altın fiyatlarına yönelik beklentileri..
REKLAMI KAPAT X