ABD'de özel sektör istihdamı tahminlerin altında kaldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
ABD'de özel sektör istihdamı tahminlerin altında kaldı
Doviz.com
30.08.2023 15:37

ABD'de tarım dışı istihdam verileri için öncü gösterge olarak kabul edilen özel sektör istihdamı piyasa tahminlerinin altında kaldı.

ADP Araştırma Enstitüsü'nün Stanford Digital Economy Lab iş birliğiyle hazırladığı rapora göre, ağustos ayında özel sektörde istihdam 177 bin arttı. Piyasalarda beklenti 200 bin artış olacağı yönündeydi.

Bir önceki ayın istihdam rakamı 324 binden 371 bine revize edildi.

İş artışı, ağırlıklı olarak eğlence ve ağırlama sektörünün etkisiyle geçen ay önemli ölçüde yavaşladı. Oteller, restoranlar ve sektördeki diğer işverenlerin yarattığı istihdam, aylar süren güçlü işe alımların ardından ağustos ayında 30 bine indi.

ADP Başekonomisti Nela Richardson ise konuyla ilgili değerlendirmesinde, "Bu ayın rakamları pandemi öncesi istihdam yaratma hızıyla tutarlı. İyileşmeye bağlı iki yıllık olağanüstü kazanımların ardından, salgının ekonomik etkileri azaldıkça ücret ve istihdamda daha sürdürülebilir bir büyümeye doğru ilerliyoruz." dedi.

ADP, ağustos ayında ücret artışının yıllık yüzde 5,9 olduğunu açıklamış, bu 2021 yılı Ekim ayından bu yana görülen en düşük seviye olmuştu.

İstihdam küçük işletmelerde 18 bin, orta boy işletmelerde 79 bin, büyük boy işletme 83 bin arttı. Üretim sektörünün istihdamı 23 bin, hizmet sektörünün istihdamı 154 bin yukarı geldi.

REKLAMI KAPAT X