ABD’de Perakende Satışlar Beklentilerin Üzerinde Arttı

Okuma Süresi: 1 Dakika
ABD’de Perakende Satışlar Beklentilerin Üzerinde Arttı
Doviz.com
16.04.2018 17:11

ABD Ticaret Bakanlığı, Mart 2018 Perakende Satışlar öncü raporunu Pazartesi günü yayımladı.  Ticaret Bakanlığı’nın raporuna göre perakende satışlar Mart ayında bir önceki aya göre %0,6 artışla 494.6 milyar dolara yükselirken, %0,4 olan beklentiyi aştı.   Rapora göre Şubat ayında perakende satışlar bir önceki aya göre %0,1 düşüşle  491,8 milyar dolara gerilerken,   Ocak ayı verisi %0,1 düşüşten %0,2 düşüşe aşağı yönde revize edildi.  

 

Yıllık bazda ise perakende satışlar Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %4.5 artış gösterdi.  2018 yılbaşından bu yana toplam perakende satışlar ise  bir önceki yılın aynı dönemine göre %4,1 arttı. 

 

Mart ayında benzin istasyonlarının satışları Mart ayında %0,3 gerilerken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %9.7 artış gösterdi.  Mağaza dışı perakende satışlar  bir önceki yılın aynı ayına göre % 9.7 attı. 

 

Otomobil ve benin satışları hariç tutulduğunda ise Mart ayında perkende satışlar %0,3 artış  gösterdi.  Otomobil satışları %2 artış gösterdi.

Perakende satışların Mart ayında beklentini üzerinde artması,   son aylardaki gerilemenin geçici olduğuna işaret ediyor. Perkende satış verileri piyasalara olumlu algılandı. 

REKLAMI KAPAT X