ABD Gümrük Vergisine Tabi Olacak Çin Ürünlerini Açıkladı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Doviz.com
04.04.2018 10:14

ABD yönetimi, toplam 50 milyar dolar tutarında %25 gümrük vergisi uygulayacağı  Çin’den ithal edilen 1,300 kalem ürünü Salı günü açıkladı.  Çin yönetiminin ABD’nin dış ticarete ilişkin taleplerini yerine getirmediği sürece  gümrük tarifeleri yürürlükte kalmaya devam edecek.

 

ABD Ticaret Temsilciliği’nin ifadesine göre gümrük tarifesine tabi tutulan ürün grupları ilaçtan, kimyasal maddelere, yarı iletkenlere ve dayanıklı tüketim mallarına kadar  çok çeşitlilik gösteriyor.  

 

Söz konusu gümrük tarifeler yürürlüğe girmeden önce, ABD şirketler 22 Mayıs’a kadar açıklanan gümrük tarifeleri hakkında görüşlerini bildirecek  ve 15 Mayıs’ta konuya ilişkin olarak kamuya açık olarak ifadeler dinlenecek.  ABD Ticaret Temsilciliği gümrük tariflerinin ABD ekonomisine en az Çin ekonomisine ise en çok zarar verecek ürünleri seçmeye özen gösterdiği açıkladı.

 

ABD Ticaret Temsilciği tarafından yayımlanan, Çin’in  teknoloji transferi, fikri mülkiyet ve yeniliklere ilişkin  eylem, politika ve uygulamalarına yönelik alınacak aksiyonlara ilişkin kararlar ve görüş ve yorum talebi başlıklı belgede konu ile ilgili detaylı bilgiler açıklanıyor.  Belgenin ekinde ise söz konusu 1,300 ürünün gümrük tarife numaraları ve ürünlerin açıklamaları bulunuyor.

 

ABD’nin Çin’den ithal edilen ürünlerden %25 civarıda gümrük vergisi alacağını duyurmasından sonra  Çin yönetimi Pazartesi günü, ABD’den ithal edilen 128 kalem ürüne  %15  ile  %25 arasında değişen oranlarda gümrük vergisi uygulayacağını duyurdu.  

Etiketler: abd
REKLAMI KAPAT X