ABD Rusya’ya Yeni Yaptırımlar Uygulayacağını Duyurdu

Okuma Süresi: 2 Dakika
ABD Rusya’ya Yeni Yaptırımlar Uygulayacağını Duyurdu
Doviz.com
16.04.2018 09:41

ABD, Suriye yönetiminin kimyasal silah kullanmasına yardımcı olduğu için Rusya’yı cezalandırmak üzere  Pazartesi günü yeni yaptırımlar uygulayacağını açıkladı.  ABD’nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Nikki R. Haley, Pazar günü CBS televizyonuna yaptığı açıklamada, “Yaptırımların Esad ve kimyasal silah kullanımına   ilişkin malzeme sağlayan tüm şirketlere   uygulanacağını,“ belirterek, “Suriye’nin müttefikleri Iran ve Rusya’ya bu konuda ne kadar kararlı olduğumuzu ve onların da bedel ödeyeceklerini göstermek istediklerini,” söyledi.  Haley, “ABD’nin savaş başlatmak  veya insanları öldürmek niyetinde olmadığını,” da sözlerine ekledi.

 

Trump hava saldırısyla ilgili olarak attığı twitter mesajında, “dün gece füze saldırısı mükemmel bir şeklide gerçekleştirildi.  Fransa ve İngiltere’ye sağduyuları ve askeri güçleri için teşekkürler. Daha iyisi yapılamazdı.  Görev tamamlandı!” ifadelerini kullandı.   Fransa Devlet Başkanı Macron da Trump’ı Suriye’de uzun süreli kalmaya ikna ettiğini söyledi. 

 

Suriye’ye ABD öncülüğünde yapılan hava saldırısının Rusya’nın çok fazla tepkisi çekmemek için sınırlı tutulduğu, sadece 3 hedefe atış yapıldığı ve bir gecede tamamlandığı dikkatlerden kaçmadı.  

 

Haley’in yaptırım açıklamalarının ardından konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zakharova ise ABD’nin yaptırımlarının, “gerçeklerle alakası olmadığını,”  belirtti ve "bizi şimdi de global arenada olduğumuz için cezalandırıyorlar,” dedi. 

 

Geçtiğimiz Cuma gecesi  ABD, Fransa ve İngiltere Suriye’ye bir hava saldırısı gerçekleştirdi.  Şam yakınlarında bulunan bilimsel araştırma merkezini, Duma yakınlarındaki kimyasal silah deposunu ve komuta merkezini  hedefleyen 100’ü aşkın füze fırlatıldı.  

REKLAMI KAPAT X