Almanya'da ekonomik hissiyat, resesyon endişesini artırdı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Almanya'da ekonomik hissiyat, resesyon endişesini artırdı
Doviz.com
16.05.2023 13:06

Almanya’da yüksek enflasyon ve parasal sıkılaştırmanın etkisiyle ekonomik görünüm mayısta kötüleşirken, endekste görülen geri çekilme resesyon endişelerinin artmasına yol açtı.

Ekonomik düşünce kuruluşu ZEW tarafından hazırlanan ekonomik beklentiler endeksi, mayısta bir önceki aya göre 4,1 puandan -10,7'ye geriledi.

Bu gerilemeyle endeks, aralık ayından bu yana ilk kez negatif seviyeye indi. Ekonomistler ise mayıs ayında endeksin -5,0 değerini almasını bekliyordu.

ZEW Başkanı Achim Wambach, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Güven göstergesi kısmen ECB'nin faizi daha da artıracağı beklentilerinden kaynaklı olarak düştü.

Buna ek olarak, ABD'nin önümüzdeki haftalarda temerrüde düşmesi olasılığı da global ekonomik görünüme yönelik belirsizliğe eklendi" dedi.

Destekleyeci olmayan ekonomik durumun ise gelecek 6 ayda kötüleşmesinin beklendiğini ifade eden Wambach, Alman ekonomisinin ılımlı bir resesyona girebileceğini belirtti.

ZEW'in cari ekonomik şartları ölçen endeksi ise mayısta -34,8'e gerilerken, ekonomistler endeksin -37,5 değerini almasını bekliyordu.

REKLAMI KAPAT X