Almanya ekonomisine yönelik daralma tahminleri kuvvetlendi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Almanya ekonomisine yönelik daralma tahminleri kuvvetlendi
Doviz.com
08.09.2023 15:48

Almanya'nın önde gelen ekonomik düşüncü kuruluşlarından DIW, zayıf geçen ikinci çeyrek nedeniyle Almanya ekonomisi için 2023 yılı GSYİH daralma tahminini yükseltti.

DIW, Almanya ekonomisinin 2023 yılında yüzde 0,2 daralacağı yönündeki önceki tahminini, yüzde 0,4 daralacağı yönünde revize etti ve Almanya'nın bu yıl küçülecek tek büyük küresel ekonomi olduğunu söyledi.

Özel hanehalkı tüketimindeki durgunluk ve Çin'den gelen talepteki düşüş nedeniyle zayıf ihracatın, Alman ekonomisindeki toparlanmayı yavaşlattığını belirten DIW tahmin ve ekonomi politikası ekibi eş başkanı Timm Boenke, "Hanehalkının harcama ruh hali, önemli ölçüde düşen enflasyondan faydalanmalı ancak ihracat odaklı Alman ekonomisi, iyileşen küresel ekonomiye rağmen hız kazanmakta yavaş kalıyor." dedi.

DIW, Alman ekonomisinin hem 2024 hem de 2025 yıllarında %1,2 oranında büyümesinin beklendiğini de belirtti.

İLGİLİ HABER “Almanya’da her yıl 1,5 milyon göçmene ihtiyaç var” Alman hükümetinin Ekonomi Uzmanları Konseyi Başkanı ve Münih Ludwig-Maximilian Üniversitesi Öğretim Üyesi Monika Schnitzer, yeni nitelikli iş gücü yasasını doğru yönde atılmış bir adım olarak niteleyerek,  Almanya’da her yıl 1,5 milyon göçmene ihtiyaç olduğunu söyledi.
REKLAMI KAPAT X