Amerikalı zenginlerin ikinci pasaport için tercih ettiği 5 ülke

Okuma Süresi: 2 Dakika
Amerikalı zenginlerin ikinci pasaport için tercih ettiği 5 ülke
Doviz.com
15.04.2024 12:13

Insider'a göre sosyal ve politik istikrarsızlıktan endişe duyan Amerika'daki mega zenginler, ağırlıklı olarak 5 ülkeden ikinci pasaport alıyor. İşte Insider'ın aktardığı zengin Amerikalıların ikinci pasaportta uğrak 5 rotası..

Business Insider'ın haberine göre bazı zengin Amerikalılar, altın vize olarak adlandırılan ve yatırım yoluyla ikametgah edinmeye olanak tanıyan programlar aracılığıyla ikinci pasaport alıyor.

Insider'ın ilgili haberinde atıfta bulunduğu Henley & Partners'ın yöneticileri ise Portekiz'in ikinci bir pasaport almak isteyen Amerikalılar için en önemli destinasyonlardan biri konumunda olduğunu belirtiyor.

Henley & Partners'a göre Amerikalılar Portekiz'in altın vize programı sayesinde beş yıl sonra bu ülkede ikamet edebiliyor. Ancak Portekizli yetkililerin pasaportlarına yüksek talep olduğunu bilmesi sonrasında kısa bir süre önce Altın Vize Programına kısıtlamalar getirildi. Bu kapsamda Avrupa'nın en batı ülkesi Portekiz, altın vize uygulamasında kuralları sıkılaştırdı.

Buna göre ülkede gayrimenkule yönelen ve krize yol açan yatırımların fonlara geçmesi için harekete geçildi. Böylelikle yeni dönemde altın vizeye hak kazanabilmek için başvuru sahiplerinin yatırım fonlarına en az 500 bin euro aktarması gerekiyor. Kültürel ve bilimsel projelere en az 250 ile 500 bin euro arasında yatırım yapılması da altın vize için farklı bir yol olarak dikkati çekiyor.

İLGİLİ HABER Portekiz’de altın vizenin yolu fonlardan geçiyor Portekiz, altın vize programı kapsamında gayrimenkule yönelen yatırımların fonlara geçmesi için harekete geçti.

Insider'a göre ABD'liler için diğer popüler destinasyonlar ise şöyle sıralanıyor:

2 - Malta

3 - Yunanistan

4 - İtalya

5 - Yeni Zelanda

İLGİLİ HABER Altın pasaport hakkında az bilinenler: Yatırımla vatandaşlık veren ülkeler Türkiye’de de uygulanmakta olan yatırımla vatandaşlık alma konusunda olumlu ve olumsuz görüşler artmaya devam ediyor. İşte Türkiye ve dünyadaki altın pasaport uygulamaları ve bunlara yönelik eleştiriler...
REKLAMI KAPAT X