Portekiz’de altın vizenin yolu fonlardan geçiyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Portekiz’de altın vizenin yolu fonlardan geçiyor
Doviz.com
09.01.2024 16:27

Portekiz, altın vize programı kapsamında gayrimenkule yönelen yatırımların fonlara geçmesi için harekete geçti.

Avrupa'nın en batı ülkesi Portekiz, altın vize uygulamasında kuralları sıkılaştırdı. Buna göre ülkede gayrimenkule yönelen ve krize yol açan yatırımların fonlara geçmesi için harekete geçildi.

Böylelikle yeni dönemde altın vizeye hak kazanabilmek için başvuru sahiplerinin yatırım fonlarına en az 500 bin euro aktarması gerekecek. Kültürel ve bilimsel projelere en az 250 ile 500 bin euro arasında yatırım yapılması da altın vize için farklı bir yol olacak.

Ülkede yatırım fonlarına para yatırmak 2015'ten bu yana seçenek olarak bulunuyordu. Yeni düzenlemeler ile artık fonların ana kanal olması hedefleniyor.

İLGİLİ HABER 2023 yılı fonların "altın" yılı oldu: En çok kazandıran fonlar 2023 yılında yatırım fonları ile bireysel emeklilik fonlarına olan ilgi arttı. Peki, geçtiğimiz yıl en çok kazandıran fonlar hangileri oldu? İşte detaylar...

Portekiz'e yatırım yapan AB vatandaşı olmayan zenginlere ülkede yaşama hakkı tanıyan program, 2012'den bu yana 7,3 milyar euro (8 milyar dolar) fon çekti. Katılımcıların çoğu ise Çin, Brezilya ve Amerika Birleşik Devletleri'nden geldi.

7 Ekim 2023 tarihi itibarıyla ise gayrimenkul alım yoluyla altın vizeye başvurular durduruldu. Bu adımla birlikte Portekiz'de gayrimenkul üzerinden oturum ve vatandaşlık alımının önüne geçildi.

Uzmanlar ise gayrimenkul yatırımlarının hariç tutulmasının Portekiz'i yatırımcılar için daha az cazip hale getireceğini söyledi. Ancak, Avrupa Komisyonu da altın vize benzeri ulusal programların sona erdirilmesini dile getirmişti.

İLGİLİ HABER Altın pasaport hakkında az bilinenler: Yatırımla vatandaşlık veren ülkeler Türkiye’de de uygulanmakta olan yatırımla vatandaşlık alma konusunda olumlu ve olumsuz görüşler artmaya devam ediyor. İşte Türkiye ve dünyadaki altın pasaport uygulamaları ve bunlara yönelik eleştiriler...
REKLAMI KAPAT X