Arjantin ön seçimlerinin galibi Milei: “Merkez Bankası’nı kapatacağım”

Okuma Süresi: 1 Dakika
Arjantin ön seçimlerinin galibi Milei: “Merkez Bankası’nı kapatacağım”
Doviz.com
17.08.2023 16:13

Arjantin’de ön seçimlerin galibi aşırı sağcı Javier Milei, ekim ayında gerçekleşecek seçimleri kazanırsa ülkesinin merkez bankasını kapatacağı sözünü yineledi.

Arjantin’de ön seçimlerin galibi aşırı sağcı Javier Milei, ekim ayında gerçekleşecek seçimleri kazanırsa ülkesinin temerrüde düşmesini engellemek için her türlü çabayı göstereceğini belirtti.

"Merkez bankaları dört kategoriye ayrılır"

Arjantin Merkez Bankası’nı ‘Dünya üzerindeki en büyük çöplük’ olarak niteleyen Milei, merkez bankalarıyla ilgili şunları söyledi:

“Merkez Bankaları dört kategoriye ayrılır: Biri Fed gibi kötü olanlar, diğeri Latin Amerika’dakiler gibi çok kötü olanlar, korkunç kötü olanlar ve Arjantin Merkez Bankası.”

Öte yandan Milei, cesur mali reformlarının Arjantin’ın kredi profilini güçlendireceğini ve itibarını kazandıracağını ifade ederken, bakanlıkların sayısını azaltmak gibi atacakları çeşitli adımlarla 2025’e kadar GSYH’nin en az yüzde 13’üne denk gelen harcamaları azaltmayı planladığını söyledi.

Milei ayrıca seçilirse Güney Amerika ortak pazarından Arjantin’i çıkaracağını ve Çin ile iş birliği yapmayacağını söyledi.

Arjantin'de genel seçimler öncesi yapılan ön seçimlerde en çok oyu ise aşırı sağcı popülist aday Javier Milei almıştı.

Yıllık yüzde 115'in üzerinde enflasyon, artan yoksulluk ve hızla değer kaybeden para birimi ile mücadele eden Javier Milei, daha önce de pesonun dolar ile değiştirilmesi çağrısında bulunmuştu.

İLGİLİ HABER Arjantin, 44 milyar dolarlık kredi için IMF ile görüşecek Arjantin Ekonomi Bakanı Sergio Massa'nın, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile anlaşma imzalamak için ABD'ye gideceği bildirildi.
İLGİLİ HABER Bankacılar, ‘Arjantin'deki bankacılık sistemi nasıl işliyor?’ sorusuna yanıt arıyor İstanbul Portföy Stratejisti Güzem Yılmaz Ertem, Türkiye'nin önemli iki büyük bankasında birkaç gündür Arjantin örneğinin çalışıldığını belirterek, “bankalar ‘Arjantin'deki bankacılık sistemi nasıl işliyor?' sorusuna yanıt arıyor" dedi.
REKLAMI KAPAT X