Asgari ücret zammına sayılı gün kaldı: Ara zam oranı nasıl belirlenecek?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Asgari ücret zammına sayılı gün kaldı: Ara zam oranı nasıl belirlenecek?
Doviz.com
02.06.2023 12:41

Asgari ücrette temmuz zammı için geri sayım başlarken, yeni kabinenin açıklanmasının ardından Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarına başlayacak. Peki asgari ücret belirlenirken süreç nasıl işleyecek, ara zam oranı nasıl belirlenecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabineyi hafta sonu açıklaması bekleniyor. Buna göre asgari ücrete yapılacak ara zammın hükümetin öncelikli konusu olması ve düzenleme için asgari ücret tespit komisyonunun çalışmalarına zaman kaybetmeden başlaması bekleniyor.

AYBÜ Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin de milyonların merakla beklediği asgari ücret sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Buna göre Zengin, konuyla ilgili açıklamasında, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun taraflarını davet edecek. Hem işçi tarafı hem işveren tarafı hükümet tarafı her birinden beşer temsilci olmak üzere 15 temsilci var. Komisyon toplandıktan sonra çalışmalarına başlayacak." ifadelerini kullandı.

Asgari ücret nasıl belirlenecek?

Zengin, komisyonun asgari ücreti belirlerken nelere dikkat edeceğini ise şöyle aktardı:

"Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücreti belirlerken ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sosyal durumu, geçinme endekslerini, genel ücretler seviyesini ve gerçekleşen tüketici fiyat endeksini dikkate alarak kararını verecektir."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da tespit çalışmaları için saha araştırmasını sürdürüyor. Bu kriterlerin tamamı değerlendirilerek yeni asgari ücret belirlenecek.

Asgari ücret ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak için “Asgari ücret nedir? Nasıl belirlenir?” başlıklı makalemizi okuyabilirsiniz.

Tıklayın: TÜİK'in doğal gaz ayarı, enflasyon verisini nasıl etkiler?

REKLAMI KAPAT X