Asgari ücrette ikinci toplantının tarihi belli oldu

Okuma Süresi: 1 Dakika
Asgari ücrette ikinci toplantının tarihi belli oldu
Doviz.com
11.12.2023 14:51

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ikinci toplantısını 18 Aralık'ta yapacağı bildirildi.

Türk-İş'in masadaki temsilcisi Ramazan Ağar toplantı sonrası yaptığı açıklamada, toplantıda ücret konuşulmadığını söyledi.

Ağar, asgari ücrette ikinci toplantının ise haftaya gerçekleştirileceğini belirterek, "Bugün milyonlarca kişinin gözü kulağı bugünkü toplantıdaydı. Bugünkü toplantılarımızda herhangi bir ücret konusu görüşülmedi. Pazartesi saat 13.30'da tekrar bir araya gelinecek" dedi.

"Türk-İş olarak herhangi bir ücret söyleme şansımız yok" diyen Ağar,  "Ücret söylediğimiz zaman bağlanır kalırız. İşveren tarafından ücret gelecek ki biz de ona göre değerlendirme yapacağız. Burada kamuoyunu yanlış yönlendirmemek lazım" ifadelerini kullandı.

Asgari ücretle neler değişecek?

İşsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, geçici işgörmezlik ödeneği, asgari ücretlinin kıdem tazminatı, engelli aylıkları da zamlanmış olacak.

İLGİLİ HABER Asgari ücret görüşmeleri başladı İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024'te geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantısına başladı.
REKLAMI KAPAT X