Asya’nın en zengin kadınının serveti %84 eridi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Asya’nın en zengin kadınının serveti %84 eridi
Doviz.com
11.08.2023 09:19

Çinli emlak devi Country Garden'ın patronu olan Yang Huiyan, şirketindeki sorunlar nedeniyle Haziran 2021'den bu yana servetinin yaklaşık 29 milyar dolarını yani yüzde 84'ünü kaybetti.

Bir zamanlar Asya’nın en zengin kadını olan Yang Huiyan, Çin’in en büyük emlak geliştiricisi Country Garden’ın girdiği borç krizi nedeniyle, Haziran 2021’den bu yana rekor tutarda servet kaybı yaşadı.

Bloomberg verilerine göre, Haziran 2021’den bu yana, Yang’ın net servetinin yüzde 84’ü eridi. Yang’ın servetindeki gerilemenin 28,6 milyar doları bulduğu bildirildi.

Bloomberg’in Milyarderler Endeksi’ne göre 41 yaşındaki milyarderin net serveti şu anda 5,5 milyar dolar düzeyinde bulunuyor.

Bir günde yarım milyar dolar kaybetti

Foshan merkezli şirketin Hong Kong’da işlem gören hisse senetleri ise haftanın ilk günlerinden bu yana yüzde 20,4 düştü. Yang’ın servetinin çoğunun şirketteki hissesinden gelmesi sebebiyle bu durum varlıkların değer kaybını da hızlandırdı.

Basında çıkan haberlere göre, Country Garden’ın ABD doları cinsinden iki tahvilin faiz ödemelerini kaçırması, şirketi büyük bir ödeme krizine soktu. Şirketin resmi bir temerrüde düşmemek için 30 günlük bir süresi bulunuyor.

Yang Huıyan kimdir?

Ohio Eyalet Üniversitesi’nden 2003 yılında pazarlama ve lojistik alanında lisans derecesi ile mezun olan Yang, 2007 yılında şirketin çoğunluk hisselerini babasından devraldı.

Şirketin halka arzından sonra 25 yaşında Çin’in en zengin kadını olan Yang, Ağustos 2022’de Asya’nın en zengin kadını unvanını Hintli holding O.P. Jindal Group’un fahri başkanı olan Savitri Jindal’a kaptırdı.

İLGİLİ HABER Dünyanın en zengin kişisinin serveti bir günde 11,2 milyar dolar geriledi Küresel çapta servet makasının açılmaya başladığı bir dönemde, zenginlerin servetlerinde de önemli kaymalar yaşandı. Buna göre, dünyanın en zengin insanı Bernard Arnault'un serveti bir günde 11,2 milyar dolar gerileme gösterdi.
REKLAMI KAPAT X