BAE’ye badem ve cevizde ithalat jesti

Okuma Süresi: 2 Dakika
BAE’ye badem ve cevizde ithalat jesti
Doviz.com
16.10.2023 12:39

İthalat Rejimi Kararında değişiklik yapılarak, acı badem ve ceviz ithalatında vergi oranları artırıldı ve ton başına 416 dolar ile 1099 dolar arasında ek mali yükümlülük getirildi. Ancak BAE için özel bir düzenleme yapıldı. İşte detaylar..

Dokumaya elverişli mensucat ve bunlardan mamul eşyalar başlığı altında listelenen birçok ürünün ek gümrük vergisi oranlarında düzenleme yapıldı. Öte yandan badem ve ceviz ithalatında da gümrük vergisi oranları artırıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan ithalat rejimi kararına değişiklik yapılmasına ilişkin karara göre badem ithalatının gümrük vergisi oranı yüzde 2'den yüzde 15'e; ek mali yükümlülük tutarı ürünün kabuklu olanları için ton başına 452 dolardan 580 dolara, kabuksuz olanları için 818 dolardan 942 dolara çıkarıldı.

Ceviz ithalatının gümrük vergisi oranı ise yüzde 4'ten yüzde 15'e; ek mali yükümlülük tutarı da kabuklu ceviz için ton başına 307 dolardan 416 dolara, kabuksuz ceviz için de 573 dolardan 1.099 dolara çıkarıldı.

BAE’den ithal edilenlere düşük vergi

Ancak Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) için özel bir düzenleme yapıldı. BAE’den yapılacak ithalata badem için yüzde 1, ceviz için yüzde 2 gümrük vergisi ve buna yönelik ek mali yükümlülük tutarları uygulanacak.

Resmi Gazete’de yer alan ithalatta gümrük vergisi uygulanmasına ilişkin kararda değişiklik yapan kararla, dokumaya elverişli mensucat ve bunlardan mamul eşyalar başlığı altında listelenen çok sayıda ürünün ek gümrük vergilerinde düzenleme yapıldı.

Düzenlemenin ise 1 ay sonra yürürlüğe gireceği bildirildi.

İLGİLİ HABER BAE’den Türkiye açıklaması: Zengin ve umut verici bir gelecek bizi bekliyor BAE Ekonomi Bakanı Abdullah bin Tavk el-Berri, Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması’nın imzalanmasıyla birlikte zengin ve umut verici bir geleceğin iki ülkeyi beklediğini belirtti.
REKLAMI KAPAT X