Bakan Bolat, KKTC Maliye Bakanı Berova ile görüştü

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bakan Bolat, KKTC Maliye Bakanı Berova ile görüştü
Doviz.com
20.03.2025 15:48

KKTC Maliye Bakanı Özdemir Berova ile bir araya gelen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Gazimağusa Limanı’na x-ray cihazlarının teslimini tamamlarken, gümrük otomasyon sistemlerinin modernizasyonu ve ürün güvenliği alanında işbirliği noktasında teknik ekiplerimiz çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.

Bakan Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, KKTC Maliye Bakanı Berova ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin detayları aktardı.

Türkiye’nin her koşulda Kıbrıs Türklerinin yanında yer aldığını vurgulayan Bolat, KKTC ile ikili ticaret hacmini artırmaya ve işbirliği alanlarını genişletmeye büyük önem verdiklerini belirtti. Ticaret Bakanlığı olarak KKTC’li firmalara fuar katılımı ve alım heyeti desteği sağladıklarını ifade eden Bolat, Türkiye’nin KKTC’ye verdiği desteğin sadece ticaretle sınırlı kalmadığını aynı zamanda gümrüklerin modernizasyonu ve teknolojik altyapının güçlendirilmesi gibi konularda da önemli projeler yürütüldüğünü dile getirdi.

“Gümrük modernizasyonu ve ürün güvenliği için çalışmalar sürüyor”

Bolat, Gazimağusa Limanı’na x-ray cihazlarının tesliminin tamamlandığını ve gümrük otomasyon sistemlerinin modernizasyon çalışmalarının devam ettiğini belirterek, ürün güvenliği denetimlerini yapacak laboratuvarlar ve soğuk hava deposu kurulması konularında da ortak adımlar atıldığını söyledi.

Bakan Bolat, KKTC Maliye Bakanı Berova ile gerçekleştirdikleri görüşmenin iki ülke arasındaki ticari işbirliğinin güçlenerek devam etmesine katkı sağlayacağını belirterek, bu tür işbirliklerinin KKTC ekonomisinin gelişmesine ve bölgesel ticaretin daha da canlanmasına olanak tanıyacağını ifade etti.

İLGİLİ HABER KKTC turizmine GKRY baskısı: Avrupa’dan gelen turist sayısı azaldı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, turizmin ülke ekonomisinin en önemli sektörü olduğunu vurgulayarak, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) baskılarının Avrupa'dan gelen turist sayısında ciddi bir düşüşe neden olduğunu dile getirdi. 
REKLAMI KAPAT X